Hlavní obsah

Hrajeme i za Bílka, přiznal před duelem se Slováky koučův oblíbenec Plašil

Olomouc

Absence jsou na obou stranách značné... Kormidelník české fotbalové reprezentace Michal Bílek, kterému jde o krk, povolal do týmu hned sedm debutantů. Kouč Slováků Stanislav Griga se bude muset obejít bez čtyř hráčů, kteří se obvykle objevují v základní sestavě. Proto ve středeční olomoucké konfrontaci na závěr reprezentačního roku nepůjde ani tak o ostrý test, jako spíše o přátelskou přípravu nesoucí se ve znamení experimentů a zkoušení. Zápas, který přímým přenosem vysílá ČT Sport, začne na vyprodaném Andrově stadiónu v Olomouci v 17:30. Podrobnou on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jaroslav Plašil vyběhne na hřiště s kapitánskou páskou.

Článek

Žádný div, že ani jeden z trenérů neprozradil sestavu, v níž jeho týmy do bratrovražedného souboje vyrukují. Nových hráčů v kádru měli jak Bílek, tak i Griga až příliš, takže čekali na poslední trénink přímo v Olomouci.

Na sehranost z klubu nevsadí

„Jasno mám. Tedy, až na jedno místo ve středové řadě. Nejprve ji ale chci oznámit hráčům v přípravě na zápas," tvrdil Bílek, že nad sestavou zase až tak moc nedumá. „Objeví se v ní pravděpodobně čtyři nováčci," dodával. Že by však vsadil na klubové dvojice či dokonce trojice, které by těžily ze sehranosti, to vyloučil. „Neuvažoval jsem o tom, že bych poslal společně na trávník třeba olomoucké trio Hořava, Pospíšil, Ordoš."

Všem osmnácti hráčům, které do Olomouce přivezl, ovšem příležitost dá. „Chci je vidět v akci. Ještě se domluvíme se Slováky na způsobu střídání, ale nerad bych, aby se hra příliš kouskovala a zdržovala," naznačil Bílek, že bude docházet zřejmě k hromadné obměně sestavy.

„Nebude to snadný zápas. Pro nováčky tedy rozhodně ne. Věřím ale, že ho zvládnou. Však už jsem na ně apeloval, aby šli na hřiště bez nervů a střetnutí si patřičně užili," prozrazoval Bílek něco z promluvy, kterou k mužstvu měl.

Kapitán vnímá jinou atmosféru

Že by snad hráči měli v Olomouci bojovat za něho, o tom nemluvil. „Ale to je přece samozřejmé, když si nás vybral," prohlásil Jaroslav Plašil, který navlékne kapitánskou pásku.

„Je tady spousta mladých kluků, kteří dostávají šanci, takže i v kabině vládne jiná atmosféra. Taková mladá," registroval legionář ve francouzských službách proměnu, která se před přípravou se Slováky s národním týmem udála.

„Chceme derby se Slováky zvládnout, předvést dobrý fotbal a samozřejmě vyhrát. Nepřipouštíme si, že hrajeme o něco víc než o vítězství, ale na druhou stranu si nás trenér vybral a proto hrajeme i za něho," dodal Plašil.

Reklama

Související témata: