Hlavní obsah

Ordoš mohl při debutu skórovat: Chtěl jsem jít do rybičky, ale míč jsem špatně trefil, litoval

Olomouc

Vede tabulku střelců první ligy, táhne olomouckou Sigmu. Přesto Michal Ordoš v devětadvaceti letech v premiérovou pozvánku do reprezentace nedoufal. Kouč Michal Bílek ho však na přátelský duel se Slovenskem povolal a na hřišti mu dal hned 82 minut.

Foto: Milan Malíček, Právo

Michal Ordoš (vlevo) se snaží vyhnout Radoslavu Zabavníkovi (uprostřed) a Lubomíru Guldanovi ze Slovenska.

Článek

Jak jste si debut v nároďáku a ještě ve své Olomouci užíval?

Nastoupili jsme v neskutečném tempu, dali dva rychlé góly a pak zápas v pohodě kontrolovali. Atmosféra byla vynikající, úžasná.

Čím to, že jste Slováky tak vyřídili?

Začali jsme, jak si trenér přál. Rychle jsme se vraceli po každém ztraceném míči a agresívně je napadali už v zárodku rozehrávky. Tím jsme je dostali pod obrovský tlak. Oni s tím měli veliké problémy, a to rozhodlo.

Jak se hrálo vám?

Hrálo? V první půli jsem si spíše jen zaběhal. Bylo to jiné než v klubu. S těmi kluky nejste denně v kontaktu a tak pořádně nevíte, komu a kam se nabídnout, kde poslat míč a podobně. Po přestávce to už ale bylo trošku lepší. Zkrátka, pro mě bylo obrovskou zkušeností si s tak skvělými, kvalitními fotbalisty zahrát.

Mohl jste však dát i gól?

Je to tak. Šanci jsem měl stoprocentní. Chtěl jsem jít do rybičky, ale protože jsem míč špatně trefil, nějak se odrazil mimo. Kdybych to rovnou napálil hlavou, spadlo by to tam. Škoda!

Počítal jste s tím, že od kouče Bílka dostanete takový prostor?

Vůbec ne. Překvapilo mě to. Čekal jsem poločas, maximálně 50, 60 minut. Trenér byl však s první půli spokojen a v šatně říkal, že nemá, co měnit. Jsem rád, že jsem na trávníku vydržel tak dlouho. Bylo to hodně příjemné.

Však také při odchodu ze hřiště jste měl největší ovace?

Tak to neberu. Vycházelo to z toho, že se hrálo doma v Olomouci. Když šli na hřiště Tomáš Hořava a Martin Pospíšil, bylo to stejné. Za mnohem důležitější považuji, aby to tak zůstalo i v neděli, kdy hostíme v lize Jablonec.

Jak těžké pro vás bude se právě na tento duel o špici tabulky přeorientovat?

Musím se především zregenerovat, neboť únava bude obrovská. Tempo, v jakém jsme hráli, bylo opravdu veliké. Jablonec ale musíme porazit. V té souvislosti jsem rád, že David Lafata dal Slovákům dva góly. Doufám, že na Andrově stadiónu to byly jeho poslední.

Vám nějaký střelný prach na neděli zbyl?

Věřím, že ano. Samozřejmě jsem chtěl skórovat i proti Slovákům, ale David mě nenechal. Má totiž neskutečný výběr místa, nejlepší v lize. Při těch prvních dvou centrech jsem chtěl nabíhat jako on, jenže než jsem se pohnul, on už tam byl. Vykrýval jsem proto prostor za ním, kdyby náhodou tam míč propadl. V neděli však bude na druhé straně a tak opakování nehrozí.

Reklama

Související témata: