Hlavní obsah

Brückner: Body z Makedonie mohou mít velký význam

SKOPJE

Velký význam může mít podle trenéra Karla Brücknera výhra českých fotbalistů v celkovém hodnocení kvalifikační skupiny MS. Z Makedonie se podle něho nebudou nikdy vozit body příliš jednoduše a zápas mu prý dal jen za pravdu. Když trenér dorazil mezi novináře, zprvu se ani neusmíval. Z jeho hodnocení ale brzy vyšlo najevo, že nejen výsledek mu udělal radost.

Článek

"Věděl jsem, že nás čeká těžký zápas a průběh to potvrdil. Rozhodli jsme sice v samém závěru, ale celý druhý poločas byl v naší režii. Byl to náš typický, silový a nátlakový fotbal a výhře jsme šli hodně naproti," prohlásil kouč ihned po utkání.

Od začátku prý jeho mužstvo vsadilo na své typické zbraně. "Byla tam účelnost, pracovitost i morálka, která se v závěru ještě vystupňovala. V závěru, to byla morálka na druhou," vyprávěl Brückner už s úsměvem.

Zápas prý ukázal, že tři body z Makedonie se nebudou vozit lehce. "Vůbec není vyloučeno, že v konečném účtování právě zápas z Makedonie může rozhodovat. I proto jsme po zaváhání Nizozemců chtěli tak moc vyhrát. V další části kvalifikace nás čeká několik domácích zápasů a tam bychom mohli zaútočit na čelo tabulky," naznačoval trenér, že hned po utkání začal přemýšlet už na další část kvalifikace.

Příprava bude doma

A také oznámil, že únorový přípravný zápas sehraje národní tým podle všeho na domácím hřišti, i když soupeře ještě neprozradil. "Za každou cenu se chceme vyhnout cestování a je lepší sehrát zápas na domácím kvalitním trávníku, než odjet někam, kde bude jen o pět stupňů více," vysvětlil svůj postoj.

Jeho protějšek Dragan Kanatlarovski vysekl českému výběru poklonu. "Viděli jsem ve Skopje jedno z nejlepších týmů současné Evropy a podle toho vypadal jeho výkon. Stupňoval svou převahu a ještě ji zesílil v posledních deseti minutách, kdy měl na hřišti dva vysoké hráče," uvedl, v čem podle něho byl klíč ke konečnému výsledku.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články