Hlavní obsah

V Makedonii si jedničku vysloužili Jankulovski a Lokvenc

Obránce Marek Jankulovski a střídající útočník Vratislav Lokvenc dopadli nejlépe v hodnocení českých fotbalistů po kvalifikačním utkání v Makedonii. Nejhorší známky si podle deníku Právo naopak vysloužili Tomáš Galásek, Štěpán Vachoušek a Tomáš Jun.

Článek
PETR ČECH2
Jistota, ale moc zaměstnaný nebyl. Rychlou reakci prokázal při tečované střele Čadikovského.
ZDENĚK GRYGERA2
Celkově odehrál slušnou partii. Hodně aktivní dopředu.
RENÉ BOLF2
Sice se nevyvaroval dvou minel, ale pak přestal vymýšlet. V 54. min. naservíroval míč do šance Kollerovi.
TOMÁŠ UJFALUŠI2
S Bolfem tvoří vyrovnanou stoperskou dvojici a Makedonci je moc nezaměstnali. Jednou zaspal, ale nic z toho nebylo.
MAREK JANKULOVSKI1
Nejlepší z obranné čtyřky. Měl nebezpečné průniky, dal několik centrů do šestnáctky a Kollerovi přihrál svou slabší pravačkou na druhý gól.
KAREL POBORSKÝ2
Dlouho to nebylo ono, chyběla jeho typická lehkost. Hrnul se k zahrávání přímých kopů, ale branku ani jednou neohrozil. Jenže jeho perfektní centr na první gól, to byla lahůdka.
TOMÁŠ ROSICKÝ2
Předvedl pár hezkých akcí, snažil se střílet i hledat volné spoluhráče. Někdy se to dařilo, jindy ne. V 58. min. pálil šajtlí doprostřed branky.
TOMÁŠ GALÁSEK3
Nic moc nevymyslel, skoro nic nezkazil. Makedonci ho jako defenzívní štít skoro neprověřili.
ŠTĚPÁN VACHOUŠEK3
Průměr. V první půli vybídl do šance Kollera, k zakončení se sám dostal až v 56. min., ale netrefil.
MILAN BAROŠ.
Nehodnocen. Po čtvrt hodině si natáhl stehenní sval levé nohy, s nímž měl nedávno trable i v Liverpoolu. V 17. minutě musel ze hřiště a do té doby předvedl jen hlavičku vedle.
JAN KOLLER2
Dlouho byl zralý na střídání. Aspoň jednu šanci měl proměnit. Hlavně tu, kdy netrefil míč na čáře. Ale v závěru zařídil hlavou pojistku v podobě druhého gólu. To nešlo nedat.
MAREK HEINZ2
Ještě v první půli vybídl díky vyhranému souboji do šance Kollera. Třikrát nebezpečně pálil, v 86. min. vykopl jeho bombu z čáry obránce.
TOMÁŠ JUN3
Má za sebou debut v áčku a mohl být pohádkový, kdyby proměnil obrovskou šanci, do níž ho vybídl Koller. Jenže v koncovce selhal.
VRATISLAV LOKVENC1
Přesně kvůli tomu šel na posledních 15 minut na trávník. Po delší době se trefil v reprezentaci a byl to gól veledůležitý. Paráda.
Hráči jsou hodnoceni podle "školní" stupnice od 1 do 5.

Reklama

Související témata: