Hlavní obsah

Vydra už dal na podzim deset gólů a ve Watfordu potají sní o Premier League

Londýn/Praha

Zažil parádní podzim. Ve druholigovém Watfordu se dvacetiletý Matěj Vydra dostal po operaci kolena do skvělé formy. Dává góly, trenér Michal Bílek ho povolává pravidelně do reprezentace. Takže mu vůbec nevadí, že v Anglii poprvé zažil Vánoce bez rodiny. „Byly jiné, ale skvělé. Já teď potřebuji hrát co nejvíc, takže volno mi nechybí, naopak. Chci co nejvíc využít formu, kterou mám,“ říkal přesvědčivě do telefonu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Útočník Matěj Vydra v dresu národního týmu.

Článek

A vedle se smál jeho kamarád, spoluhráč a soused v domě Daniel Pudil. „No jo, jsme u něj naparkovaní od Vánoc. Už nás tu nechce,“ říkal. „Vánoce jsme měli české. Se stromečkem, bramborovým salátem a kaprem. Tedy kapra jedla hlavně děvčata, já ho nemůžu. Měl jsem ale jinou rybu, takže tradici jsem vlastně dodržel,“ prozradil Vydra.

Zatímco s Pudilem žije jeho přítelkyně Veronika v Anglii dlouhodobě, za Vydrou přiletěla z Čech teprve před vánočními svátky.

„To není přítelkyně, ale kamarádka,“ bránil se, že by byl zaláskovaný a jméno neprozradil. „Byl to nejhezčí dárek, který dostal, když přiletěla,“ zaznělo do telefonu od Pudila.

Rovných deset!

Jeden dárek si dal už před před svátky, když dvěma góly skolil vítěze Poháru mistrů z let 1979 a 1980 Nottingham. „To už je dávno. Slavných týmů minulosti hraje anglickou druhou nejvyšší soutěž víc. Ale z těch gólů jsem měl radost, i když ten první byl po střele, která šla jinam, než jsem chtěl. Ten druhý už byl parádní. Zaokrouhlil jsem tak podzimní ligový účet na deset gólů a v sobotu v Brightonu bych rád přidal další,“ přál si.

Na Štěpána o jeden zápas přišel... „V Bristolu strašně lilo, trávník byl pod vodou a sudí nás na něj nepustil. Nevím ale, kam ho v tom nabitém kalendáři nacpou. Na Nový rok máme doma Charlton,“ pravil Vydra s tím, že mu ale nabitý anglický fotbalový kalendář nevadí. Odložený zápas mu přišel i k duhu... „Dopřával jsem si dobroty a přibral tři kila, což prokázalo povánoční vážení. Ale jde to rychle dolů,“ prozradil na sebe mladý kanonýr.

O Premier League zatím nemluví

Watford patřil k tradičním týmům Premier League. Cesta zpátky je ale hodně obtížná. „Druhá nejvyšší soutěž je velmi vyrovnaná a tvrdá. Boj o každý bod tu hrozně bolí. My se držíme v šestce týmů, které budou bojovat o postup. Chceme se pochopitelně udržet mezi nimi, ale zatím nás nikdo netlačí, že musíme. V kabině se o postupu nemluví, vždyť jsme teprve v polovině sezóny. Předpokládám, že tlak postupně poroste. Zatím po nás trenér Zola chce, abychom hráli pohledný fotbal, na který budou lidé chodit,“ popsal situaci v kabině Watfordu.

Góly a skutečnost, že je reprezentantem, zákonitě zvyšují zájem o rychlonohého střelce. „Nesleduju, jestli se o mne někdo zajímá. To je věc mého agenta Ondry Chovance. A ten mě rozhodně nerozptyluje, když nejde o něco skutečně vážného. Nikam nespěchám. Ve Watfordu jsem spokojený, daří se mi. Povedl se mi podzim, udělal jsem krok dopředu, ale tolik jsem toho ještě neukázal, pořád mám všechno před sebou,“ dodal skromně Vydra.

Reklama

Související témata: