Hlavní obsah

Hokejová dvacítka chce v Ufě zopakovat loňskou výhru nad USA

Porazit tým Spojených států amerických a postoupit do bojů o medaile, to je cíl českých hokejistů před středečním čtvrtfinálovým zápasem na mistrovství světa hráčů do 20 let v Ufě. Sebevědomí českým reprezentantům dodává skutečnost, že před rokem dokázali na šampionátu favorizované Američany porazit a nečekaně je odsoudili k bojům ve skupině o udržení. Pokud by se jim to podařilo i letos, poprvé od roku 2005 by si zahráli o medaile.

Foto: Mark Blinch, Reuters

Hokejisté USA do dvaceti let se radují z vítězství nad Slovenskem. Zleva brankář John Gibson, obránci Jake McCabe, Mike Reilly, Seth Jones.

Článek

"Loni to pro nás byl velký úspěch. Teď se musíme dobře připravit a hrát jako tým. Snad se nám to povede znovu," uvedl obránce David Musil pro web hokej.cz.

Urostlý bek je jedním z pamětníků posledního vzájemného zápasu. "Je to určitě hratelné. My musíme podat výkon jako proti Finsku, ne jako jsme hráli se Švýcary nebo s Lotyši," podotkl Musil.

Svěřenci trenéra Miroslava Přerosta postoupili do play off z druhého místa ve skupině A. Poté co na úvod prohráli s úřadujícími světovými šampiony ze Švédska, postupně porazili Finsko, Lotyšsko a naposledy v prodloužení Švýcarsko. Američané skončili ve skupině B třetí za Kanadou a Ruskem, kterým shodně podlehli 1:2.

Napodobí Bartošák Mrázka?

Český tým bude hodně spoléhat na brankáře Patrika Bartošáka, který odchytal všechny vítězné zápasy. "Strašně se těším, je to pro mě vlastně první velká příležitost. Proto jsme tady, čtvrtfinále bylo naším úkolem," uvedl Bartošák pro hokej.cz.

Před rokem byl klíčovou postavou reprezentace gólman Petr Mrázek, jenž podával excelentní výkony a nakonec byl vyhlášen i nejlepším brankářem turnaje. Bartošák se jej bude nyní snažit napodobit.

"Tlak si ale nepřipouštím. Nemyslím na to, co Mrázek dosáhl, co vychytal. Máme jiný tým a před sebou nový zápas. Podle mě máme letos lepší mužstvo, než bylo loni. Myslím, že v utkání nebudu mít tolik práce. A když ano, budu se snažit, abych to zvládl," podotkl Bartošák.

Zápas začne v 10:00 SEČ, jeho vítěz se ve čtvrtečním semifinále utká s Kanadou.

Reklama

Související témata: