Hlavní obsah

V Plzni hledají nového kouče

Jaroslav Veselý

Vedení hokejového týmu Keramika Plzeň hledá nového trenéra, který nahradí dosavadního kouče Karla Trachtu. Právu to ve čtvrtek potvrdil sám Trachta, kterému koncem měsíce vyprší smlouva u A-mužstva. "Vím, že s hledáním se už začalo. Víc se k tomu ale nechci vyjadřovat. Rozhodne se příští týden," řekl Trachta.

Článek

Trachta nahradil v půli sezóny kouče Richarda Fardu, aby dotlačil tým, dosahující neuspokojivých výsledků, do play off. To se mu však nepodařilo. Umístění v extralize ale trenér se svým odchodem do souvislosti nedává.

"Domluva zněla, že se pokusím udělat, co se dá, a pak se vrátím k trénování mládeže," řekl Trachta. "Jsem profesionální trenér a už jsem zažil všelijaké situace. Beru to tak, že v hokeji jsou chvíle úspěchů i neúspěchů," poznamenal.

V nadcházejících dnech bude ještě Trachta s týmem trénovat. Pak dostanou hráči volno až do zahájení letní přípravy. Absolvovat by ji měl navrátilec ze zahraničí, útočník Zdeněk Sedlák. Po ročním angažmá ve švýcarském celku Ambri-Piotta se vrací do západočeské metropole a měl by tu hrát v nadcházející sezóně.

Čtveřice do reprezentace

Poslední novinkou ze západočeského klubu je, že čtyři jeho hráči odjedou do Zlína na soustředění, kam je povolal reprezentační trenér Lenner. První fáze přípravy na světový šampionát v hokeji se zúčastní obránce Michal Dobroň, útočník Daniel Branda. Oba už reprezentační zkušenosti mají. Do Zlína pojedou i útočník Michal Dvořák a Jakub Koreis. Ti mají zkušenosti pouze z mládežnických reprezentačních výběrů.

"Byla by paráda, kdyby zůstali na mistrovství všichni čtyři. Ale moc v to nevěřím, protože hodně míst zaplní hráči z týmů, které hrají play off," řekl k tomu Trachta.

Reklama

Související témata: