Hlavní obsah

Futsalisté se vrátí z MS bez medaile

PRAHA

Čeští futsaloví reprezentanti se z mistrovství světa v Tchajwanu vrátí bez medaile. Rozhodl o tom pondělní čtvrtfinálový zápas, ve kterém Češi podlehli Portugalsku 4:8. Závěrečné klání čtvrtfinále proti Itálii na jejich umístění - poslední čtvrté příčce - už nemůže nic změnit.

Článek

Češi drželi se soupeřem v produktivitě krok první poločas, který skončil 3:3. Dvakrát v něm českého brankáře překonal Joel Quieroz, který i ve 39. minutě z pokutového kopu uzavíral skóre na konečných 8:4 pro Portugalsko.

V českém dresu se dvakrát prosadil Vít Blažej, na aktivnějšího protivníka to ale nestačilo. Portugalci byl agilnější, oproti českým třinácti střelám na branku prověřili soupeřova gólmana jedenadvacetkrát. Přesto Češi měli míč častěji pod svojí kontrolou, brankové vyjádření ale územní převaha neměla.

Kouče mrzel laciný gól

Českého trenéra Michala Stříže po utkání mrzelo, že klíčový zápas jeho svěřenci nezvládli, jak si představovali. "Nevypadalo to přitom vůbec špatně, hráli jsme hodně otevřenou partii. Všechno ale rozhodly dva důležité momenty: první přišel těsně před poločasem, kdy jsme si nechali vstřelit hodně laciný gól. Soupeř se před přestávkou zklidnil," uvedl Stříž.

Ještě větší rána ale dopadla na mužstvo krátce po změně stran. "Chtěli jsme hrát stále aktivně, vývoj ve skupině nás nutil myslet na výhru. Jenže dva rychlé góly naši snahu brzy přibrzdily. A Portugalci na brejky hrát umí, to předvedli," ocenil hru soupeře.

I přes dnešní konec medailových snů prý je s vystoupením svého mužstva na šampionátu vesměs spokojen. "Ostudu jsme tu určitě neudělali a úkol postoupit do čtvrtfinále splnili. Odvedli jsme dobrou práci, kterou bychom teď rádi potvrdili i v posledním utkání s Italy. O postup už nám sice nepůjde, ale rádi bychom zamíchali bojem o semifinále," připomněl Stříž, že ve středu jeho hráče čeká poslední vystoupení na tchaj-wanské půdě.

Česko - Portugalsko 4:8 (3:3)
Branky: 7. a 37. Blažej, 14. Musial, 16. Dlouhý - 4., 10. a 39. z penalty Quieroz, 23. a 34. Goncalo, 20. Ivan, 22. André, 33. Leo.
Rozhodčí: Van Velhoirt (Niz.). ŽK: 2:0. Akumulované fauly: 1/6 - 3/3. Penalty (10m): 0 - 1/1. Diváci: 1300.
Sestava ČR: Klíma (24. Krayzel) - Rajnoch, Mareš, Dlouhý, Blažej - Kamenický, Levčík, Sláma, Havel - Musial, Sluka. Trenér: Stříž.

Reklama