Hlavní obsah

Dánové rozšířili nominaci pro zápas s Čechy o další tři hráče

Marbella

Trenér dánské fotbalové reprezentace Morten Olsen rozšířil nominaci na nadcházející zápasy světové kvalifikace s Českou republikou a Bulharskem o další tři hráče. Dodatečně povolal levého beka Simona Buska Poulsena, záložníka Daniela Jensena a do útoku nováčka Simona Makienoka.

Článek

Nejzkušenějším z dodatečně nominovaného tria je třiatřicetiletý Jensen. Bývalý záložník Brém a nyní FC Kodaň naposledy hrál v reprezentaci před více než dvěma lety a shodou okolností to bylo v přípravném duelu s českým celkem v Aarhusu (0:0). Pak zápolil se zraněními.

V nominaci by měl zacelit mezeru po Williamu Kvistovi, který kvůli trestu za karty nemůže nastoupit v prvním utkání v Česku. "Vzali jsme Jensena, aby vyztužil zálohu. Možná je to trochu brzy po těch jeho zraněních a nejisté situaci v klubech, teprve nedávno se vrátil do velkého fotbalu v Kodani. Ale svými zkušenostmi může týmu hodně přinést," uvedl dánský trenér Olsen.

Levý bek Poulsen se vrací do dánského národního týmu poprvé od loňského evropského šampionátu, dvaadvacetiletý Makienok je úplným nováčkem. "Poulsen a Makienok jsou dva různé typy, které vhodným způsobem doplní náš tým," prohlásil Olsen.

Počet hráčů v dánském výběru po dodatečné nominaci vzrostl na 24. V týmu chybí několik známějších jmen, především útočník Nicklas Bendtner, který je dočasně vyřazen z reprezentace kvůli řízení pod vlivem alkoholu. Kvůli silným mrazům se Dánové připravují na tréninkovém kempu ve španělském letovisku Marbella, odkud ve čtvrtek odletí rovnou do Čech.

Reklama

Související témata: