Hlavní obsah

Vydra: V Anglii si mě víc všímají. Buď jsem na zemi, nebo mě brání dva hráči

Praha

Matěj Vydra, kanonýr druholigového anglického Watfordu, si na sraz fotbalové reprezentace přivezl nakopnutou achillovku z posledního zápasu, který jeho tým prohrál. Byla to druhá porážka v řadě. „Ale pořád věřím, že se porveme o postup do Premier League. Přímý postup by byl ideální, ale bude to ještě boj,“ říká Vydra.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Matěj Vydra během srazu reprezentace v NH Hotel na Smíchově.

Článek
Fotogalerie

Co se s Watfordem v posledních dvou zápasech stalo?

Trenér začal míchat se sestavou a moc nám to nevychází. Když z jedenácti lidí vymění čtyři, je to znát. K tomu nám vypadl pro zranění brankář Almunia. Nedá se nic dělat, musíme se vzpamatovat a začít novou sérii.

Abyste si vykopali vysněnou Premier League.

Pořád jsme třetí a máme před sebou ještě osm kol. Doma hrajeme s druhým Hullem, pak nás čeká zápas na hřišti vedoucího Cardiffu, takže záleží jen na nás, jak to zvládneme. Nám paradoxně víc vycházejí zápasy s těžkými soupeři než s těmi, kteří se motají dole. Naštěstí z čela tabulky klopýtají všichni.

Jak vidíte šance, že urvete druhou příčku a tím i přímý postup do nejvyšší soutěže?

Byl by to sen. Před sezónou se o tom moc nahlas nemluvilo, ale když jsme teď třetí, tak každý cítí, že je to blízko. Byla by škoda toho nevyužít. Ideální by bylo postoupit přímo, protože ta baráž o jedno místo, kterou hraji třetí až šestý tým tabulky, je hrozně náročná a ošidná. Vítězové z těch dvou dovjzápasů postoupí do finále, které se hraje 27. května ve Wembley. Vítěz jde do Premier League, poražený má smůlu. To je snad nejhorší, co může být.

Za Watford jste dal už dvacet gólů. Spoléhají na vás všichni hodně?

Někdy za mnou kluci chodí a říkají, že když nedám gól, tak nemáme body (úsměv). Ale poslední dobou těch šancí moc nemívám.

Dávají si na vás soupeři větší pozor?

Daleko větší. Když mám balón, jsem buď na zemi, nebo mě brání dva protihráči. Docela mě mastěj... Ale to je normální, že se zaměří na nejlepšího střelce.

Už řešíte, co s vámi bude v létě? Někde se objevila zpráva, že by o vás stál trenér vašeho mateřského klubu Udinese Calcio.

Docela jsem se tomu zasmál. Se mnou nikdo z Udine nemluvil. Ale já chci zůstat v Anglii. Tenhle styl mi daleko víc vyhovuje. Ideální by bylo postoupit do Premier League s Watfordem. To je můj sen.

Na sraz reprezentace jste přijel s nakopnutou achillovkou. Co se vám přihodilo?

V zápase s Barnsley mě do ní kopli protihráč se spoluhráčem najednou... Je to bolestivé, ale doktor říkal, že je to jen nakopnuté. Věřím, že budu v pohodě.

V týmu je velký přetlak ofenzivních hráčů. Věříte, že nastoupíte v základní sestavě?

To záleží na trenérovi, ale pokud budu v pohodě, tak doufám, že budu hrát. Pro trenéra je těžké vybírat, je tu teď ještě donominovaný Kozák, ale pro mě je výhoda, že můžu hrát na více postech. I na straně zálohy. Je tu Rosa a z jeho vyhlášených přihrávek bych mohl těžit.

Nehrál byste radši na hrotu?

Já si přece nemůžu vybírat. Jsem rád, že hraju, a když mě trenér postaví na pravou zálohu, budu tam rád.

Reklama

Související témata: