Hlavní obsah

Bez fanfár. Fotbalovou reprezentaci uvítala v Olomouci hrstka fanoušků

Olomouc

Přesně na čas, ve středečních 17.41 hodin, dorazili čeští fotbaloví reprezentanti vlakem SC Pendolino do Olomouce, kde odehrají s Dánskem kvalifikační utkání na světový šampionát 2014 v Brazílii.

Foto: Petr Marek, Právo

Fotbaloví reprezentanti se přesunuli z olomouckého vlakového nádraží do připraveného autobusu.

Článek
Fotogalerie

Žádný uvítací ceremoniál jako minule před přátelským duelem se Slovenskem je na tamním nádraží tentokrát nečekal a protože chyběly i davy fanoušků, sešla se jich tam jen hrstka, rychle se pod „dohledem" kamer a fotoaparátů zástupců médií přesunuli k venku přistavenému autobusu. Tím pak odjeli do NH hotel Congress, kde našli dočasný azyl, a který se nachází bezprostředně vedle Androva stadiónu.

„Cesta vlakem byla příjemná, u internetu rychle ubíhala. Škoda jen, že nejsou tvarůžky jako posledně, neškodily by. Na druhé straně, čeká nás nesmírně důležité utkání a tak je v pořádku, že všechno probíhá v klidu," řekl Právu plzeňský obránce David Limberský.

„Bylo to pohodlné. Však jsem také více než půlku cesty prospal," přidal se útočník David Lafata s tím, že do Olomouce, kde se proti Slovensku prosadil hned dvakrát, se vrací rád. „Když ale vyhrajeme, což potřebujeme moc a moc a já v to samozřejmě věřím, bude to příště ještě mnohem krásnější," dodal kanonýr Sparty.

Trávník Androva stadiónu si reprezentanti vyzkoušejí ve čtvrtek od 17 do 18 hodin. O půl hodiny později začínají s přípravou Dánové.

Počítají také s krizovou variantou

Zástupci Sigmy hlásí, že vše i přes nepříznivé počasí minulých dnů bude hřiště připraveno. „V úterý jsme zapojili do práce naše mládežníky, kteří pomohli s odklízením sněhu. Momentálně jsou na hrací ploše už jen poslední zbytky. Topíme naplno a pomáhá nám i sluníčko. Vše bude, jak má. Připravenu máme i krizovou variantu. Kdyby se počasí náhle pokazilo, vyhlásíme mobilizaci a požádáme o pomoc i fanoušky, například za vstupenku na příští ligový duel s pražskou Spartou," řekl Právu manažer olomouckého klubu Martin Rak.

V plném proudu jsou podle něj i práce na odstraňování škod po řádění fanoušků Baníku Ostrava. „Rovněž v tomto směru dáme vše do pořádku. Lepší soupeř v Olomouci nikdy nehrál a tak k tomu i přistupujeme. Intenzivně již pracujeme i na zajištění bezpečnosti. Zápas bereme jako rizikový, byť dánská strana nás ujišťovala, že žádní chuligáni do Olomouce nedorazí. Z jiných zdrojů však máme informace, že by se tak mohlo stát. Prováděny budou bezpečnostní prohlídky. Navíc se nám doneslo, že by se mohli objevit falzifikáty vstupenek. U vchodů proto budou k tomuto účelu UV lampy," dodal Rak.

Reklama

Související témata: