Hlavní obsah

Česko - Ukrajina 1:1Jednadvacítka remizovala v přípravě s Ukrajinou. Kadlecův gól na výhru nestačil

Mladá Boleslav

Čeští fotbalisté do 21 let zahájili dlouhodobou přípravu na evropský šampionát v roce 2015 na domácí půdě remízou 1:1 v utkání s Ukrajinou. Svěřenci Jakuba Dovalila vedli v Mladé Boleslavi po trefě Václava Kadlece z 34. minuty, hned po přestávce ale srovnal Pylyp Budkivskij. V úterý čeští mladíci změří v Plzni síly s Tureckem.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Václav Kadlec dal jediný gól české reprezentace do 21 let proti Ukrajině.

Článek

Češi, kteří v říjnové baráži proti Rusku neúspěšně usilovali o účast na letošním evropském šampionátu, odehráli v listopadu duel se Švédskem, kouč Jakub Dovalil ale považuje za oficiální začátek přípravy směrem k domácímu mistrovství Evropy až nynější dvojutkání s Ukrajinou a Tureckem.

Jeho svěřenci vstoupili do nové éry s chutí a v prvním poločase působili aktivnějším dojmem. Do vedení se mohli dostat už po třinácti minutách, kdy Holeš odcentroval ze strany, ale nabíhající Přikryl poslal sám před brankářem Kovalem hlavičku vysoko nad.

Ukrajinci několikrát zahrozili rychlým brejkem po českých ztrátách míče ve středu hřiště. Po půlhodině hry se hnal z pravé strany do šance Karavajev, jeho střílený centr ale srazil Koubek a k dorážce už se hostující Babenko nedostal.

Vzápětí šli Češi do vedení. Po chybě v ukrajinské rozehrávce postupoval na Kovala ze strany Kadlec a chladnokrevnou přízemní střelou otevřel skóre. Sparťanský útočník, jenž stejně jako stoper Kalas už nakoukl do dospělé reprezentace, si trochu spravil chuť po baráži s Ruskem, ve které neproměnil několik šancí včetně penalty a dostal červenou kartu.

Start do druhé půle nevyšel

Začátek druhé půle ale českému celku vůbec nevyšel. Ukrajinci zvýšili tlak a svůj zlepšený výkon korunovali už po dvou minutách. Curikovův přízemní centr prošel celým vápnem až k Budkivskému a ten sám před Koubkem nezaváhal.

Jinak po změně stran přibyly hlavně fauly a slovenský sudí Vnuk udělil na přípravu nezvykle vysoký počet pěti žlutých karet. Po Kalasově zaváhání mohl rozhodnout Karavajev, ale velkou šanci i s Koubkovým přispěním neproměnil. Na druhé straně mířil mimo střídající Fantiš.

Přípravné utkání fotbalistů do 21 let v Mladé Boleslavi:
Česká republika - Ukrajina 1:1 (1:0)
Branky: 34. Kadlec - 47. Budkivskij. Rozhodčí: Vnuk (SR) - Moláček, T. Kovařík (oba ČR). ŽK: Rolinc - Nasonov, Budkivskij, Karavajev, Bujalskij.
ČR: Koubek - Holeš, Kysela, Kalas, Hybš - Přikryl, Petrák (63. Houska), Zmrhal, Frýdek (46. Fantiš) - Kadlec - Rolinc (63. Skalák). Trenér: Dovalil.
Ukrajina: Koval - Nasonov, Orděc, Nepliach, Curikov - Kalztvzncev, Boblat (46. Malinovskij), Ozarkiv (46. Bujalskij), Babenko, Karavajev - Budkivskij (71. Bochašvili). Trenér: Jakovenko.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články