Hlavní obsah

Munteanu se možná vrátí do rumunské reprezentace

PRAHA

S příchodem nového trenéra by se v rumunské fotbalové reprezentaci mohli znovu objevit i někteří bývalí hráči. Národní dres je připraven obléknout například šestatřicetiletý záložník Dorinel Munteanu, vyloučen není ani návrat Viorela Moldovana. Rumuni budou na jaře pokračovat v kvalifikaci na světový šampionát pod vedením nového kouče Victora Piturky a 3. září přivítají české fotbalisty.

Článek

"Ghioane a Munteanu mi oba řekli, že by se vrátili do národního týmu, kdybych je potřeboval," řekl rumunským novinářům Piturca, který na začátku prosince vystřídal ve funkci Anghela Iordaneska. Munteanu ze Steauy Bukurešť dal reprezentaci sbohem v září, záložník doněckého Šachtaru Ghioane za ni nehraje už tři roky.

Piturca také uvedl, že se chce setkat s dalšími bývalými reprezentanty Viorelem Moldovanem, Florinem Soavou či Iulianem Filipeskem. Rumuni jsou v kvalifikační skupině MS po podzimním bloku druzí za Nizozemci, českým reprezentantům patří čtvrté místo, odehráli však o zápas méně.

Jarní blok zahájí rumunský tým na konci března důležitým duelem s Nizozemskem. Domácí však budou postrádat útočníka Adriana Mutua, který si odpykává trest za užívání kokainu, a také obránce Cristiana Chivua. Ten se zotavuje po operaci zlomené nohy.

Reklama

Související témata: