Hlavní obsah

Fotbalista Sivok bude kvůli svalovému zranění měsíc mimo hru

Fotbalový obránce Tomáš Sivok si asi měsíc nezahraje. Zadáka Besiktase Istanbul vyřadilo svalové zranění, které utrpěl v úterním reprezentačním duelu v Arménii. Sivok ve čtvrtek pro ČTK uvedl, že vyšetření v Turecku u něj odhalilo natržení zadního stehenního svalu.

Foto: Hrant Khachatryan, ČTK/AP

Tomáš Sivok (vlevo) v souboji s Arméncem Movsisyanem v kvalifikačním duelu v Jerevanu.

Článek

"Mám ve svalu asi dvoucentimetrovou trhlinu. Není jiná možnost, než asi na měsíc vysadit. Štve mě to, ale v takových případech se návrat nedá uspěchat. Zůstanu v Istanbulu a budu intenzivně rehabilitovat," řekl Sivok.

Klíčový obránce národního týmu i Besiktase už po zápase v Jerevanu tušil, že jej čeká delší nucená pauza. V duelu kvalifikace o postup na mistrovství světa si zranění přivodil už v prvním poločase, ve 42. minutě si řekl o střídání a zbytek zápasu místo něj odehrál Marek Suchý.

Sivok: Po zápase jsem sotva chodil

"Bylo to úplně nezaviněné, stalo se mi to při obyčejné přihrávce. Je to smůla, ale nešlo s tím pokračovat. Po zápase jsem sotva chodil," posteskl si devětadvacetiletý bek, který od zranění kolena v srpnu roku 2010 a následném návratu neměl delší nucenou přestávku.

"Jediné pozitivum na současné situaci je to, že si aspoň trochu odpočinu. Ale radši bych byl dál v zápasovém zápřahu," prohlásil Sivok, který od června 2011 nevynechal žádné utkání národního týmu. O další reprezentační akci by ale přijít neměl, Češi se ve světové kvalifikaci představí až v červnu proti Itálii, vedoucímu celku skupiny B.

Reklama

Související témata: