Hlavní obsah

Česko - Slovensko 1:0Fotbalová jednadvacítka porazila v přípravě Slovensko

Kroměříž
Aktualizováno

Čeští fotbalisté do jednadvaceti let porazili v přípravném utkání v Kroměříži Slovensko 1:0. Jedinou branku vstřelil ve 24. minutě Kunc, který lobem přehodil brankáře Rusova. Český tým dosáhl v přípravě na vítězství po předcházejících třech remízách.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Tomáš Kunc (vpravo) a Jaroslav Svozil se radují po prvním gólu do sítě slovenské jednadvacítky.

Článek

Trenér Dovalil dal příležitost převážně nováčkům, kteří se sice už připravují s prvoligovými týmy, ale zatím nedostávají příležitost. V tomto srovnání byl slovenský tým zkušenější, neboť měl v základní sestavě například středopolaře Vojtuše z NK Záhřeb nebo útočníka Oršulu z anglického Wiganu.

Průběh zápasu ale papírovým předpokladům neodpovídal. Čeští mladíci se soupeře nezalekli, od začátku se snažili o aktivní hru s rychlým a jednoduchým přechodem do útoku. Chyběla jim ale přesnější finální přihrávka, kterou by se dostali do slibnější koncovky. Slovenského brankáře Rusova prověřil až po čtvrt hodině tvrdou střelou zdálky Jirásek.

Jediný gól utkání padl ve 24. minutě. Z nenápadného protiútoku po pravé straně našel obránce Buchta v pokutovém území neobsazeného Kunce, jehož dloubáček doplachtil přes brankáře Rusova do sítě.

V poločasové přestávce sáhli oba trenéři ke třem změnám, které se odrazily na útočnějším pojetí hry. Český tým v úvodu druhého poločasu vytěžil z náporu pouze dvě střely z větší vzdálenosti. Z desetiminutového tlaku se slovenští fotbalisté rychle vzpamatovali, začali častěji útočit. Přetížená česká obrana měla potíže s organizováním defenzivy.

Několikrát od vyrovnání zachránil situaci brankář Reichl a v 58. minutě vykopl míč z opuštěné branky obránce Krátký. V závěrečných dvaceti minutách se hra vyrovnala, náskok českého týmu mohl zvýšit v 72. minutě střídající Haša, jehož hlavičku ale slovenský brankář v poslední chvíli vytáhl nad břevno.

Přípravné fotbalové utkání hráčů do 21 let v Kroměříži:
ČR - Slovensko 1:0 (1:0)
Branka: 24. Kunc. Rozhodčí: Matějek - Nádvorník, Pelikán. ŽK: Habusta (ČR). Diváci: 1350.
ČR: Reichl - Buchta (46. Krátký), Svozil, Jeřábek, Hanousek (57. Jeleček) - Kunc (46. Mikula), Nešický, Habusta, Jirásek (57. Kyndl), Končal (46. Tusjak) - Vondráček (68. Haša). Trenér: Dovalil.
Slovensko: Rusov (67. Hipp) - Lobotka (76. Ondrek) , Gyömber, Ambra (46. Janec), Mazáň (46. Hudák) - Mészaros (46. Szabo), Bukata (76. Škvarka), Paur, Hrošovský, Vojtuš - Oršula. Trenér: Galád.

Reklama

Související témata: