Hlavní obsah

Gólman reprezentace Laštůvka je po operaci břicha a má po sezóně

Oděsa

Pro českého fotbalového brankáře Jana Laštůvku z ukrajinského Dněpropetrovsku skončila sezóna. Třicetiletá reprezentační dvojka utrpěla ve středečním semifinále národního poháru v Oděse zranění v břišní oblasti a musela ještě večer po utkání podstoupit operaci, kterou lékaři chtěli vyloučit možnost vnitřních poranění.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Brankář Jan Lašťůvka musel absolvovat operaci.

Článek

Gólman Dněpru neodchytal ve středečním zápasu ani čtvrthodinu a už musel jít ze hřiště. Před brankou do něj nevybíravým zákrokem "zajel" jeden z domácích fotbalistů. Laštůvka dostal kolenem tvrdý zásah přímo na břicho a okamžitě mu bylo jasné, že náraz může mít vážnější následky. Pravá strana břicha mu silně natekla.

"Hned jsem věděl, že je zle. Ani jsem s mužstvem neletěl domů do Dněpropetrovsku. Zůstal jsem hned tady v nemocnici, kde mi udělali několik vyšetření a ještě večer rozhodli, že půjdu na operaci. Bylo tam podezření na poranění dutiny břišní," řekl Laštůvka z nemocnice v Oděse.

Z břicha mu trčí hadičky

Lékaři se chirurgickým zákrokem pokusili předejít možnému riziku vnitřních poranění. "Když měl přivezli na sál, honily se mi hlavou různé myšlenky a nebyly zrovna příjemné. Bylo to všechno strašně rychlé. Ale mělo by to být všechno v pořádku, teď už se cítím lépe," řekl Laštůvka.

Bývalý ostravský brankář, které má na kontě i tři reprezentační starty, si minimálně ještě několik dnů poleží přímo v Oděse. "Mám v břiše dvě hadičky, které by mi po třech dnech měli vytáhnout. Pak bych měl jít na další vyšetření a uvidí se, co dál," řekl Laštůvka.

Takřka jisté už však je, že má po sezoně. Do konce ukrajinské ligy chybí tři kola, poslední zápas proti Mariupolu čeká Dněpr za necelé tři týdny. Laštůvka ani nepředpokládá, že by byl fit alespoň pro kvalifikační zápas s Itálií v úvodu června. "Vypadá to hodně nepravděpodobně. Myslím, že tahle sezona pro mě skončila," dodal.

Dněpr ve středečním semifinále prohrál v Oděse 1:2.

Reklama