Hlavní obsah

Dovalil chce na turnaji na Ukrajině zapracovat na ofenzivě

Českou fotbalovou jednadvacítku čekají na začátku června dva zápasy na přípravném turnaji na Ukrajině. Lvíčata změří síly s Rakouskem a poté s domácím výběrem, nebo Slovinskem. Trenér Jakub Dovalil nominoval ve čtvrtek dvacet hráčů a chce se s nimi zaměřit především na vylepšení ofenzivy. Tým buduje s výhledem na evropský šampionát v roce 2015 na domácí půdě.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Trenér reprezentační jednadvacítky Jakub Dovalil

Článek

Češi zatím v rámci přípravy na domácí mistrovství sehráli čtyři duely a připsali si tři remízy a jednu výhru. Dovalila však trápí málo vstřelených branek. "Dali jsme ve čtyřech zápasech jen tři góly, to je málo. Přál bych si, aby se nám na turnaji povedlo vstřelit více než jeden gól v jednom utkání," řekl Dovalil na čtvrteční nominační tiskové konferenci.

Na rozdíl od posledního dubnového utkání se Slovenskem sestavil Dovalil pro turnaj na Ukrajině téměř nejsilnější možný výběr. Ani jeden start v jednadvacítce si dosud nepřipsali jen brankář Aleš Mandous a záložník Milan Lutonský.

Dovalil: Je to ideální příprava pro EURO

Dovalil je také zvědavý, jak si hráči povedou po skončení sezóny ve svých klubech. "Je to ideální příprava pro to Euro, protože Euro se také bude hrát po sezóně. Uvidíme, jak to hráči zvládnou po té náročné sezóně," řekl Dovalil.

S uplynulým půlrokem prý není moc spokojený hlavně po útočné stránce. Z nynější nominace ještě nikdo nedal v jednadvacítce ani gól. "Nejsme spokojeni s kanadským bodováním hráčům - s přihrávkami a góly. A to jak v jednadvacítce, tak v lize. Představovali bychom si také více odehraných zápasů v lize. To jsme měli v minulých ročnících výrazně lepší. Ale nedá se nic dělat, budeme pracovat," dodal Dovalil.

Češi nejprve změří síly 4. června s Rakouskem, o den později pak nastoupí buď proti Ukrajině, nebo Slovinsku.

Nominace české fotbalové reprezentace do 21 let na přípravný turnaj na Ukrajině (4. června: ČR - Rakousko, 5. června: ČR - Ukrajina):
Brankáři:
Tomáš KoubekHradec Králové
Aleš MandousPlzeň
Obránci:
Tomáš HolešHradec Králové
Jakub JugasPříbram
Jakub BrabecBrno
Matěj HanousekDukla Praha
Martin FrýdekLiberec
Matěj HybšSparta
Roman PolomSparta
Záložníci:
Ondřej PetrákSlavia
Adam JánošSparta
Jaromír ZmrhalSlavia
Jakub PlšekOlomouc
David HouskaOlomouc
Marek KrátkýTeplice
Lukáš MasopustJihlava
Milan JirásekSenica
Milan LutonskýBrno
Útočníci:
Roman HašaSlovácko
Vojtěch HadaščokHradec Králové

Reklama

Související témata: