Hlavní obsah

Česko - Slovinsko 1:0Jednadvacítka porazila Slovince a skončila na turnaji třetí

Kyjev

Čeští fotbalisté do 21 let obsadili na turnaji čtyř zemí na Ukrajině třetí místo. V dnešním duelu o třetí příčku v Kyjevě proti Slovinsku napravili úterní vysokou porážku 0:3 od Rakouska a díky trefě olomouckého Jakuba Plška zvítězili 1:0.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Trenér jednadvacítky Jakub Dovalil

Článek

Turnaj na Ukrajině byl pro mladé reprezentanty další přípravou na mistrovství Evropy v roce 2015, který hostí Česká republika. Včetně dvou utkání v Kyjevě zatím svěřenci Jakuba Dovalila odehráli v přípravě na šampionát šest zápasů, ve kterých si připsali dvě výhry, tři remízy a jednu porážku. Tu utrpěli v úterý s Rakouskem.

Dovalil v dnešním duelu se Slovinskem prostřídal hráče, z úterní základní sestavy nastoupili od začátku jen dva fotbalisté. Mladíci podali mnohem lepší výkon a úterní nezdar odčinili. O výhře rozhodl po půlhodině svým premiérovým gólem za jednadvacítku Plšek.

Turnaj fotbalistů do 21 let v Kyjevě:
o 3. místo:
Česká republika - Slovinsko 1:0 (1:0)
Branka: 29. Plšek.
Sestava ČR: Koubek - Krátký, Jugas, Brabec, Hanousek - Masopust (61. Štípek), Nešický (46. Zmrhal), Plšek (61. Jánoš), Fantiš - Skalák (88. Polom), Hadaščok (77. Haša). Trenér: Dovalil.
Finále:
Ukrajina - Rakousko 0:1 (0:0).

Reklama

Související témata: