Hlavní obsah

Hlinkovi svěřenci začali semifinále lépe

Hokejisté Omsku porazili v prvním semifinále play off ruské superligy Čerepovec 4:3, když rozhodující branku vstřelil 76 vteřin před koncem Dmitrij Zatonskij. Z legie českých hráčů si připsali po asistenci Tomáš Vlasák a Jiří Šlégr. UVNITŘ ČLÁNKU: SOUHRN PLAY OFF EVROPSKÝCH HOKEJOVÝCH SOUTĚŽÍ!

Foto: ČTK/René Miko

Gólman Košic Miro Šimonovič likviduje střelecký pokus hokejistů Zvolana.

Článek

RUSKO

Jednou brankou zmírnil porážku Čerepovce Vladimír Vůjtek mladší. Tým trenérů Ivana Hlinky a Radima Rulíka tak vede v sérii hrané na tři vítězství 1:0. Další utkání je na programu opět v Omsku v pátek.

Úřadující mistři z Jaroslavle vstoupili do semifinále ruské ligy výhrou 3:2 nad Togliatti. Mužstvo trenéra Vladimíra Vůjtka vedlo ve 33. minutě už 3:0, když na druhou branku nahrál Jan Peterek a u třetího gólu asistoval Radim Tesařík.

Hosté pak vystřídali gólmana a deset minut před koncem třetí části snížili na rozdíl jediné branky, vyrovnat ale nedokázali.

FINSKO - Pomohly branky Tenkráta a Balaštíka

Čeští hokejisté Petr Tenkrát a Petr Ton pomohli Kärpätu Oulu vyrovnat semifinálovou sérii finské ligy s Jokeritem Helsinky na 1:1. Na domácím hřišti přispěl Tenkrát k výhře 4:2 čtvrtým gólem, Ton v závěru první třetiny přihrál na třetí branku Kärpätu.

Nerozhodný je po druhém semifinálovém zápasu i duel Tappary Tampere s Hämeenlinnou. Tappara dnes vyhrála doma 2:1, za hosty snížil půl minuty před koncem Jaroslav Balaštík.

SLOVENSKO - Se Slovanem se o titul utkají Košice

Hokejisté Košic postoupili do finále slovenské extraligy, když v dnešním pátém semifinálovém utkání porazili Zvolen v prodloužení 3:2. Košice začnou finálovou sérii v Bratislavě, kde se ve čtvrtek 3. dubna střetnou se Slovanem.

První třetina se nesla ve znamení nervozity na obou stranách a tak diváci viděli místo branek pouze jedenáct dvouminutových trestů. Až ve druhém dějství se ujali hosté vedení využitím osmé přesilové hry, když na konci akce stál Ihnačák. O dvě minuty zvýšil Cibuľa.

Zvolen dokázal v závěru třetí třetiny vyrovnat. Nejdříve Török snížil na 1:2 a sedm minut před sirénou se trefil Weissmann. V následujícím prodloužení rozhodl o vítězství Košic Kroták při vyloučení zvolenského Pukaloviče.

Reklama

Související témata: