Hlavní obsah

V nominaci jednadvacítky jsou Kadeřábek, Lüftner, ale i Krejčí

Praha

Trenér fotbalové jednadvacítky Jakub Dovalil povolal na přípravné utkání s Nizozemskem tři nováčky. Poprvé do týmu nakouknou sparťan Pavel Kadeřábek, teplický stoper Michael Lüftner a útočník Adam Ševčík, který z Olomouce hostuje v Nitře. Povolán je i Ladislav Krejčí, který se po zranění ještě nevešel do nominace seniorské reprezentace.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér fotbalové jedenadvacítky Jakub Dovalil povolal na přípravný duel s Nizozemskem i sparťana Ladislava Krejčího.

Článek

Kadeřábek si o nominaci podle Dovalila řekl dobrými výkony na pravém kraji obrany Sparty, kde v úvodu sezóny začal pravidelně nastupovat. "Také Lüftner pravidelně nastupuje v teplické obraně. Oba dostanou prostor se ukázat," řekl Dovalil na středeční tiskové konferenci.

Také využil možnosti povolat Krejčího, který sice je v širším kádru reprezentačního áčka, ale patří mezi hráče, kteří mohou startovat na domácím mistrovství Evropy jednadvacítek v roce 2015. "Kvůli zranění teď z áčka vypadl, proto mu tento zápas určitě prospěje," míní Dovalil.

Nominaci mu jen zkomplikovala pondělní ligová dohrávka mezi Ostravou a Jabloncem. "Kvůli tomu jsem se musel rozhodnout, že do nominace nezařadím Antonína Fantiše a Marka Kyselu, kteří by jinak ve výběru byli," dodal Dovalil.

Zápas s Nizozemskem, který se odehraje ve středu 14. srpna od 18:00 na Žižkově, bere jako dosud nejkvalitnější prověrku svého týmu v rámci přípravy na ME 2015. "Nizozemsko je hodně fotbalový soupeř. Navíc je to třetí tým z posledního mistrovství Evropy a v kádru budou mít ještě zhruba čtyři hráče z minulého výběru. Určitě to pro nás bude užitečná konfrontace a doufám, že v ní obstojíme," řekl Dovalil.

Také doufá, že se podaří najít střelce, jelikož právě gólová produktivita současný tým trápí nejvíce. Z posledních pěti zápasů dala jednadvacítka jen tři branky. "I proto je teď poměrně kuriózní situace, že v aktuální nominaci mají všichni hráči v kolonce gólů nulu. Snad to konečně protrhneme a střeleckou potenci zlepšíme," dodal Dovalil.

Nominace české fotbalové reprezentace do 21 let na přípravný zápas s Nizozemskem (14. srpna, Žižkov):
PostJméno a příjmeníKlub
BrankářiTomáš KoubekHradec Králové
Aleš MandousPlzeň
ObránciPavel KadeřábekSparta
Jakub JugasPříbram
Michael LüftnerTeplice
Matěj HanousekDukla Praha
Martin FrýdekLiberec
Roman PolomSparta
ZáložníciOndřej PetrákSlavia
Adam JánošSparta
Jaromír ZmrhalSlavia
Ladislav KrejčíSparta
David HouskaOlomouc
Marek KrátkýTeplice
Lukáš MasopustJihlava
Milan JirásekSenica
Tomáš PřikrylSparta
ÚtočníciRoman HašaSlovácko
Jiří SkalákSparta
Adam ŠevčíkNitra

Reklama