Hlavní obsah

Zraněný Kolář do Maďarska nepojede, debut v reprezentaci čeká na jabloneckého Vaňka

Praha
Aktualizováno

Namísto zraněného Daniela Koláře z Viktorie Plzeň povolal reprezentační trenér Michal Bílek k přípravnému zápasu národního týmu příští středu v Maďarsku třiadvacetiletého jabloneckého fotbalistu Ondřeje Vaňka. Záložník mistrovského celku Kolář se totiž zranil v pohárové odvetě s estonským Kalju a musí vynechat i nadcházející ligový duel, který hraje jeho tým proti Znojmu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jablonecký záložník Ondřej Vaněk se dočkal nominace do reprezentace.

Článek

Reprezentační sraz, k němuž se Bílkův výběr sejde v pondělí v poledne v Praze, čerstvě povolaný debutant nestihne. Jablonec totiž jede k dohrávce čtvrtého ligového kola do Ostravy, kde se hraje až v pondělí. Proto za národním týmem dorazí dodatečně a připojí se k němu až v noci, aby hned v úterý dopoledne odletěl společně s ostatními do Maďarska.

Od Bílka si Ondřej Vaněk nominaci vysloužil především po dobrých výkonech, které v úvodu soutěžního podzimu podává na ligové scéně. Dobře však zahrál i v pohárové konfrontaci Evropské ligy s norským Strömsgodsetem. Ke čtvrteční výhře Severočechů v Norsku a postupu do čtvrtého předkola Evropské ligy ostatně přispěl gólem.

Třiadvacetiletý záložník má zatím na kontě 62 startů v české lize a čtyři vstřelené góly, čtyřikrát se objevil v kádru reprezentační jedenadvacítky.

Přesnou diagnózu zraněného a tudíž omluveného plzeňského Daniela Koláře určí až důkladnější lékařské vyšetření. Kolář si poranil nohu ve středeční odvetě kvalifikace Ligy mistrů s estonským Kalju, kdy musel o přestávce střídat.

Poslední přípravu před vstupem do podzimní části kvalifikace o postup na světový šampionát 2014 v Brazílii sehraje český národní tým v Budapešti proti domácímu Maďarsku ve středu večer. V nominaci chybí legionáři z ostrovů Čech a Rosický, jimž dal trenér Bílek volno. Druhým úplným nováčkem kromě Vaňka je liberecký Rabušic.

Reklama

Související témata: