Hlavní obsah

Fotbalovou jednadvacítku prověří v další přípravě silní Nizozemci

Praha

Fotbalovou jednadvacítku čeká ve středu sedmý přípravný zápas před evropským šampionátem na domácí půdě v roce 2015. Čeští mladíci na stadiónu Viktorie Žižkov přivítají třetí tým z posledního mistrovství Evropy Nizozemsko a trenér Jakub Dovalil považuje duel za dosud největší prověrku nově se rodícího mužstva. Věří, že v ní jeho svěřenci obstojí.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Trenér Jakub Dovalil mezi hráči jedenadvacítky.

Článek

"Nizozemsko je hodně fotbalový soupeř. Skončilo třetí na posledním evropském šampionátu jednadvacítek a z tohoto týmu bude mít v Praze ještě asi tři nebo čtyři hráče. Řadím Nizozemsko ještě výš než Ukrajinu a Turecko, s nimiž jsme se utkali v březnu," řekl Dovalil.

Věří, že jeho tým proti silnému soupeři obstojí. "Zatím jsem hrál proti Nizozemsku jako trenér se třemi výběry a třikrát jsme zvítězili 1:0. Věřím, že budeme konkurenceschopní i teď. Je to pro nás užitečná konfrontace," uvedl Dovalil, jenž postupně chystá tým na evropský šampionát v Česku.

Předpokládaná sestava ČR: Koubek - Kadeřábek, Lüftner, Polom, Frýdek - Masopust, Petrák, Zmrhal, Jirásek, Krejčí - Skalák.

Jeho svěřenci nemusejí hrát jako pořadatel závěrečného turnaje kvalifikaci. V přípravných utkáních zatím mají problémy s ofenzivou, v šesti duelech skórovali jen čtyřikrát, z toho nikdy více než jednou za zápas. Na druhou stranu ale pouze v jednom utkání prohráli.

Střelecké trápení je patrné i na nominaci, ani jeden z povolaných hráčů ještě za jednadvacítku neskóroval. "Ani v lize nemají hráči kanadské bodování úplně ideální. Přál bych si, aby tu nulu někdo protrhl," prohlásil český trenér.

Letošní rok stále bere jako možnost pro hledání vhodných hráčů. Proti Nizozemcům nominoval i sparťana Ladislava Krejčího, který už nakoukl do reprezentačního "áčka". Nováčky v týmu jsou útočník Adam Ševčík a obránci Pavel Kadeřábek s Michael Lüftnerem. "Určitě dostanou šanci," řekl Dovalil.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články