Hlavní obsah

Jednadvacítka zrušila přípravu v Srbsku a utká se s ligovými týmy

Praha

Česká fotbalová jednadvacítka musela zrušit přípravné utkání v Srbsku, jelikož soupeř nabízel jen těžko dostupné destinace. Místo toho se tým trenéra Jakuba Dovalila příští týden utká se soupeři z první ligy Mladou Boleslaví a Příbramí.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Trenér Jakub Dovalil.

Článek

"Stejně jsme si chtěli proti mužským týmům zahrát v příštím roce, protože máme zkušenosti od Dánů, kteří v přípravě na minulý evropský šampionát hráli jen proti svým vrstevníkům a zkušenosti s dospělým fotbalem jim pak chyběly, aby doma uspěli," řekl Dovalil na středeční tiskové konferenci v Praze.

Zrušení zápasu se Srbskem ho však mrzelo. "Zvláště když to bylo domluvené devět měsíců dopředu. Chtěli jsme po nich, aby se to hrálo v Bělehradě nebo v nějakém lépe dostupném místě, ale oni nám nabízeli jen Gornij Milanovac a Suboticu. Což by bylo velmi náročné na cestování, navíc byly problémy i s ubytováním. Proto jsme se rozhodli to zrušit. Je to trochu kuriózní situace," vysvětlil Dovalil.

O přípravný termín však přijít nechtěl, proto je rád, že se k předem domluvené Mladé Boleslavi povedlo sehnat za soupeře také Příbram. "Za to Příbrami moc děkuji," dodal.

Poprvé vyzkouší gólmana Zimu

V Mladé Boleslavi se jednadvacítka představí v pátek 6. září od 15:00. V Příbrami si zahraje v neděli 8. září od 16:00. Dovalil bude mít k dispozici 23 hráčů, poprvé si bude moci vyzkoušet devatenáctiletého brankáře Lukáše Zimu z italského Janova.

"Ty zápasy budou mít vyloženě přípravný charakter, zátěž rozložíme rovnoměrně mezi všechny hráče, abychom jich viděli co nejvíce v akci. Zároveň věřím, že nám to pomůže stmelit kolektiv a že se odrazíme od výhry v Holandsku. Navíc sraz bude nyní kratší a hráči budou dříve k dispozici svým klubům," dodal Dovalil.

Nominace české fotbalové reprezentace do 21 let
PostJméno a příjmeníKlub
BrankářiTomáš KoubekHradec Králové
Michal ReichlOlomouc
Lukáš ZimaJanov
ObránciJakub JugasPříbram
Michael LüftnerTeplice
Matěj HanousekDukla Praha
Martin FrýdekLiberec
Roman PolomSparta
Pavel KadeřábekSparta
Marek KyselaJablonec
Jakub BrabecSparta
ZáložníciLadislav KrejčíSparta
David HouskaOlomouc
Marek KrátkýTeplice
Jaromír ZmrhalSlavia
David ŠtípekMladá Boleslav
Adam JánošJihlava
Šimon FaltaOlomouc
Jakub PlšekOlomouc
ÚtočníciAntonín FantišOstrava
Lukáš MasopustJihlava
Tomáš PřikrylSparta
Jiří SkalákBrno

Reklama

Související témata: