Hlavní obsah

Brücknerův žolík Baroš fungoval

PRAHA

"Baroš je zkrátka Baroš. Jemu stačí půlhodina, aby se prosadil," liboval si po utkání trenér české reprezentace Karel Brückner, jemuž opět vyšel tah s jeho žolíkem. "Proti Rakousku bude hrát Baroš od začátku," dodal poté.

Foto: Archiv

Karel Brückner

Článek

Kouč přiznal, že úvod zápasu jeho svěřencům nevyšel: "Bylo to určitě těžší, než proti Francii. Pětadvacet minut nás dostali pod velký tlak. Utkání nás stálo moc sil a nejen fyzických. Soupeř potvrdil svoji obrovskou ofenzivní sílu."

"Chvílemi jsme jí čelili s vypětím všech sil i za cenu zranění. V závěru to byl boj o každý metr trávníku, o každou vteřinu času. Oba celky toho měli dost. Rozhodovala vůle a morálka, obojí jsme měli. Však jsme také taktickým výkonem a bojovností cennou remízu udrželi. S výsledkem i výkonem hráčů zejména od pětadvacáté minuty jsem spokojený."

Viníka Brückner nehledal

Inkasovaný gól nikomu z hráčů nevyčítal: "Byla tam série špatných řešení a součinností. Měli jsme míč podržet, ale zbytečně jsme šli dopředu. Třeba i Tomáš Rosický, který měl dirigovat hru z větší hloubky, se hodně vysouval. Byl na něm znát i zápasový výpadek. Nepočítal jsem s tím, že odehraje obě celá utkání, ale třeba proti Rakousku může být cenný jen na poločas."

Trenér také uvedl, že hráči zejména v úvodní půlhodině plně nerealizovali to, co měli mít zafixované... "Od utkání ve Francii uplynul víc jak měsíc, někteří hráči také hrají něco jiného ve svých klubech než v reprezentaci, takže se s tím museli srovnávat. Platilo to například o Jankulovském. Nedařilo se nám zachytávat včas jejich akce, moc jsme se stahovali na vlastní polovinu. Na oživení zažitých věcí se musíme teď zaměřit."

V kabině však nijak nehřímal: "Řekli jsme si něco k první půli a hlavně, co budeme hrát ve druhé. Pravda, gól jsme dostali do šatny, ale ono to je kolikrát lepší, než inkasovat v 51. minutě. O přestávce máte možnost zhodnotit situaci a zareagovat. To už se v průběhu zápasu dělá hůř. Měli jsme připravené určité varianty střídání, které jsme museli vzhledem k situaci a vývoji utkání změnit."

Hodně hráčů si přivezlo z Rotterdamu šrámy. "Nejvíc Nedvěd, ale až pondělí asi ukáže, jak na tom kdo bude. Do zápasu s Rakouskem počítám se změnami," uvedl kouč, který po nedělním poledním tréninku dal hráčům na odpoledne volno.

Reklama

Související témata: