Hlavní obsah

Rána pro národní tým! Vydra kvůli zranění nemůže hrát kvalifikaci MS s Arménií a Itálií

Další citelné oslabení poznamená sestavu české fotbalové reprezentace pro klíčové dvojutkání o postup na mistrovství světa do Brazílie s Arménií (6. září) a Itálií (10. září). Národní tým přišel o útočníka Matěje Vydru, jehož vyřadilo svalové zranění. Trenér národního týmu Michal Bílek v pátek uvedl, že za letní posilu West Bromwiche zatím žádného náhradníka povolávat nebude. Kmenového hráče Udine podle výsledků vyšetření čeká minimálně čtyřtýdenní pauza.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Útočník Matěj Vydra v dresu národního týmu.

Článek

Jednadvacetiletý Vydra kvůli zranění střídal v úterním utkání anglického Ligového poháru s Newportem. "Asi ve 40. minutě zápasu jsme kopali roh, soupeř nám sebral míč a šel do rychlého brejku. Nebylo tam moc našich hráčů, tak jsem chtěl pomoci obráncům. Udělal jsem sprint od jejich branky k naší a píchlo mě v zadním stehenním svalu. Hned jsem věděl, že je zle," uvedl Vydra na webu svého agenta Ondreje Chovance.

Bílek se na středeční nominační tiskové konferenci nechtěl bavit o tom, nakolik je stav mladého útočníka vážný, nakonec se ale v důležitých bojích musí obejít bez něho. Autor dvou branek v osmi reprezentačních zápasech chyběl už v květnovém kvalifikačním zápase s Itálií kvůli zranění kotníku.

Nic s tím nenadělám

"Zadní stehenní sval je prý celý pochroumaný. Moc mě mrzí, že přijdu o nároďák a důležité zápasy v kvalifikaci. Je velká škoda, že jsem se zranil zrovna v tuhle dobu, ale nic s tím nenadělám. Budu klukům aspoň na dálku držet palce," řekl Vydra.

Ze zdravých útočníků Bílkovi pro zápasy s Arménií a v Itálii zbývají David Lafata, Václav Kadlec, Libor Kozák a Michael Rabušic.

Zdravotní problémy z dvojzápasu vyřadily i záložníka Tomáše Hübschmana, jehož stále trápí zánět rohovky. První zápas v Praze s Arménií nemůže kvůli žlutým kartám hrát ani další středopolař Vladimír Darida.

Reklama