Hlavní obsah

Pelta jednal se svým vyvoleným Vrbou. Ale bez vědomí Plzně

Předseda Fotbalové asociace ČR Miroslav Pelta už se sešel s trenérem Plzně Pavlem Vrbou v kontextu s jeho možným přesunem k českému národnímu mužstvu. Vrba je nejvážnějším adeptem na zaplnění postu, který po neúspěšné kvalifikaci o MS 2014 uvolnil Michal Bílek. Kouč Viktorie má ale v klubu smlouvu až do roku 2015. Mladá fronta Dnes tvrdí, že Pelta Vrbu kontaktoval bez vědomí vedení Viktorie Plzeň.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Enormní zájem svazu o plzeňského trenéra Pavla Vrbu je čím dál okatější.

Článek

Vrba v pátek listu řekl, že se zástupci asociace krátce mluvil. „Ale upozornil jsem je, že veškeré záležitosti dotýkající se v jakékoliv rovině Viktorie Plzeň musejí být bezpodmínečně konzultovány s jejími představiteli," uvedl trenér, který je v Plzni od roku 2008 a za tu dobu získal s klubem dva tituly a dvakrát s ním postoupil do Ligy mistrů.

Generální manažer Plzně Adolf Šádek potvrdil, že kvůli Vrbovi vedení Viktorie nikdo neoslovil. „Klub nebyl nikým kontaktován ve věci možného uvolnění trenéra Vrby k reprezentačnímu výběru," řekl.

V týdnu přitom zástupci Plzně na setkání s fanoušky ujistili, že se budou snažit Vrbu udržet. „V Plzni máme momentálně rozdělanou práci, proto je pro mě prioritou setrvání Pavla Vrby u prvního týmu Viktorie," prohlásil majitel klubu Tomáš Paclík.

O devětačtyřicetiletého Vrbu už loni usilovali zástupci slovenského svazu, kteří ho chtěli získat na reprezentační lavičku, ale Paclík ho neuvolnil.

U české reprezentace skončil v září kvůli neúspěchu v kvalifikaci mistrovství světa Michal Bílek, kterého na závěrečné dva zápasy nahradil asistent Josef Pešice. Pod jeho vedením národní tým zakončil kvalifikaci výhrami na Maltě a v Bulharsku, po kterých obsadili fotbalisté třetí místo ve skupině B.

Reklama

Související témata: