Hlavní obsah

Pešice by rád završil vítězný hattrick. Hráči chtějí Kanadu porazit i pro Brücknera

Olomouc

Vyhrát nejen pro loučícího s trenéra Josefa Pešiceho chtějí v pátek od 17 hodin v přípravě v Olomouci proti trpaslíkovi z Kanady čeští fotbaloví reprezentanti. Rádi by vítězstvím potěšili i svého bývalého kouče Karla Brücknera, který ve středu oslavil 74. narozeniny.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Obránci Theodor Gebre Selassie (vlevo) a František Rajtoral při tréninku českého týmu na Andrově stadiónu v Olomouci.

Článek

Olomoucký rodák logicky nebude na zápase chybět. „Před výkopem mu hráči na trávníku s malým zpožděním pogratulují a určitě mu budou chtít dát dárek i předvedeným výkonem v samotném utkání," prozradil mluvčí reprezentace Jaroslav Kolář.

Pešice po zápase u reprezentace končí. Tým převzal na záskok po odvolaném Michalu Bílkovi, a i když už byl postup na šampionát do Brazílie de facto ztracen, přesto pod jeho vedením mužstvo v závěru kvalifikace vyhrálo na Maltě i v Bulharsku. „Rád bych si poslední zápas u nároďáku užil. Přál bych si, abychom hráli pěkný fotbal a vyhráli," řekl na tiskové konferenci před tréninkem na Andrově stadiónu.

Pravděpodobné sestavy
Česko: Čech - Gebre Selassie, Sivok, Mazuch, Čelůstka - Dočkal, Hübschman, Vaněk, Krejčí - Kozák, Kadlec.
Kanada: Hirschfeld - Ledgerwood, Henry, Straith, De Jong - Pacheco, Osorio, Bekker, Jackson, Ricketts - De Rosario.
Zápas začíná v 17.00, hlavním rozhodčím je Velšan Bryn. ČT Sport vysílá záznam od 22.00.

Reprezentanti přijeli do Olomouce vlakem ve čtvrtek v poledne, všichni nominovaní jsou v pořádku. Z osmnácti hráčů jich pošle Pešice v pátek na trávník sedmnáct, protože může využít šesti střídání.

„Dám přednost hráčům v poli. Pokud se nestane něco neočekávaného, tak Čech odchytá celý zápas a Vaclík bude jen mezi náhradníky," prozradil kouč, který do základní sestavy zařadí poprvé Čelůstku i Vaňka. V útoku by měli začít Kozák s Kadlecem, Vydra odehraje druhou půli. „Počítám s tím, že kluky vpředu prostřídám, ale může se stát, že tam chvíli budou i všichni tři. Vidím v nich základ, který by měl na příští roky tvořit náš reprezentační útok," dodal Pešice.

Reklama