Hlavní obsah

Zůstane Pešice u reprezentace? Podle kluků by měl, ale on se zatím moc netváří, tvrdí Čech

Petr Čech v zápase s Kanadou jen potvrdil, že je dlouhodobě nejlepším hráčem české fotbalové reprezentace. Chycenou penaltou ve 38. minutě a bezchybným výkonem zachránil tým od blamáže. Po výhře 2:0 měl radost, že tým zakončil rok výhrou. „Po zápase už kluci nadhazovali, že by měl trenér Pešice zůstat, když měl tak úspěšnou misi,“ usmíval se gólman, který vedl mužstvo jako kapitán.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Petr Čech během tréninku fotbalové reprezentace.

Článek
Fotogalerie

Budete Josefa Pešiceho přemlouvat, aby zůstal? Vypadá to, že Plzeň Pavla Vrbu neuvolní.

Kluci už to nadhazovali po zápase, ale on se na to zatím moc netváří. Uvidíme, jestli se mu to rozleží v hlavě (úsměv). Každopádně máme všichni radost, že mise trenéra Pešiceho skončila vítězstvím. Tři zápasy a tři výhry, to je pro něj skvělá vizitka, na kterou bude vždy rád vzpomínat.

Jak se s trenérem Pešicem rozloučíte?

Rozloučili jsme se vítězným pokřikem, aby si to užil a odešel s vítěznou náladou.

Co očekáváte od hledání nového trenéra?

Fotbalová asociace má čtyři měsíce, aby ho našla. Nejsou žádné zápasy, je tu poměrně velký prostor k jednání s nejvhodnějším kandidátem. Uvidíme, jak to všechno dopadne.

V Olomouci jste se sešli i s vaším bývalým koučem Karlem Brücknerem, pod nímž jste zažili největší úspěchy.

Potkali jsme se s ním už den před zápasem, přišel za námi na hotel. Bylo moc hezké ho vidět. Přáli jsme mu k narozeninám a pak jsme si to zopakovali i před samotným zápase. Je hezké, že to svaz takhle zorganizoval, pan Brückner si to zaslouží za to, co pro český fotbal odvedl.

Jak na něj vzpomínáte?

Poznal jsem hodně světových trenérů, ale on pro mě patří minimálně do top 5 z těch, které jsem v kariéře zažil. Možná i výš.

Co jste říkal na výkon mužstva v posledním reprezentačním zápase roku?

Nebyl ideální, docela jsme se prali s agresivitou a herním pojetím Kanady. Ale konečný výsledek je dobrý a máme radost, že jsme rok zakončili třemi výhrami. Chtěl bych poděkovat i fanouškům v Olomouci, kteří přišli v hojném počtu i na zápas proti ne tak atraktivnímu soupeři. Nakonec viděli dost šancí, zahozenou penaltu, dva góly a museli si přijít na své.

Reklama

Související témata: