Hlavní obsah

Baroš: Rozhodně nešlo o úmyslný faul

PRAHA

Centrem pozornosti médií v Anglii se opět stal útočník Liverpoolu Milan Baroš. A znovu to nebylo díky střelecké formě českého kanonýra. Nedávno britské listy informovaly o hádce Baroše s koučem Benítezem, tentokrát odsoudily faul na obránce Alana Stubbse při víkendovém derby s Evertonem. "Nešlo o žádný úmyslný faul," brání se výpadům Milan Baroš.

Článek

Český reprezentant neodehrál v neděli proti Evertonu příliš povedený zápas. Dvakrát měl na kopačce gól, v obou případech zklamal. Navíc pak hrubě fauloval Stubbse, dostal červenou kartu a putoval předčasně do kabin. "Měl jsem při odchodu smíšené pocity. Kdyby Everton vyrovnal, bylo by to na mých bedrech. Naštěstí to kluci udrželi," oddychl si na pondělním srazu národního celku Baroš.

Prosadí se Milan Baroš střelecky během reprezentačního dvojutkání?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Zákrok nejlepšího kanonýra loňského ME vypadal v televizi hrozivě, Stubbs se nechal po zápase slyšet, že mohl ukončit jeho fotbalovou kariéru. "Tak hrozné to nebylo, viděl jsem už řadu horších zákroků, po kterých následovala jen žlutá karta," oponuje Baroš. "Musím ale uznat, že karta byla oprávněná. Rozhodně jsem soupeře nechtěl zranit. Podobně agresivním stylem ale prostě hraju," dodává.

Pro českého reprezentanta to byla premiérová červená karta v Liverpoolu. "Vyloučený jsem byl v kariéře už dvakrát, pokaždé to ale bylo po druhé žluté kartě. Bylo to ale vyhecované derby, a tak se dalo čekat, že si dění na hřišti rozhodčí víc pohlídá. Možná proto jsem dostal rovnou červenou," přemítá Baroš. Za to je v Anglii automaticky třízápasový distanc.

Postižený Stubbs po zápase Baroše nesehnal

Postižený Stubbs se po utkání po "hříšníkovi" sháněl v šatně Reds, s Barošem se ale nesetkal. "Stubbs mě po zápase hledal, asi si chtěl všechno vyříkat. Tak jsem se radši zdržel o chvílí déle v šatně."

Rodák z Vigantic nemá v posledních týdnech v Liverpoolu na růžích ustláno, nedaří se mu podle představ. "V Liverpoolu nemá nikdo nic jisté. Útočník je na hřišti od toho, aby střílel góly. A já po zranění dal jenom dva," uvědomuje si mladý forvard. "Ze strany trenéra ale žádný problém nevidím, přestože zvýšený tlak a zodpovědnost cítím."

Možná ho probere reprezentace

Pohoda z loňského roku je pryč, přesto si Baroš nezoufá. "Kdybych se tím měl nějak užírat, byl by to konec. Šance mám, jen se mi nedaří je víc proměňovat. Někdy schází troška štěstí, jako třeba v neděli. Moc si teď nevěřím, když jdu do šance tak si říkám, že musím. A dřív to bylo, že bych mohl uspět. To musím zlomit poctivým tréninkem."

Pookřát by Baroš mohl i v reprezentaci, kde se mu daří. V 35 utkání si připsal už 21 branek, poslední gól vstřelil ale naposledy loni v červnu na ME proti Dánsku. "Do nároďáku se vždycky těším, vyčistím si hlavu a odpočinu si. A snad se mi podaří se chytit. Dám nějaký gól a zase to půjde," doufá liverpoolský forvard. Nejbližší příležitost bude mít v sobotu, kdy v Teplicích vyběhne národní celek proti Finsku.

Reklama