Hlavní obsah

Hyypiä z Baroše strach nemá

PRAHA

Jednatřicetiletý obránce finské fotbalové reprezentace Sami Hyypiä se těší, jak se v sobotu potká na trávníku se svým parťákem z Liverpoolu Milanem Barošem. "Známe se dobře, jsme spolu každý den, ale nějakou velkou výhodu bych v tom neviděl," řekl Hyypiä při čtvrtečním setkání s novináři v pražském hotelu Corinthia Towers.

Článek

"Ale během těch devadesáti minut při zápase musí kamarádství stranou, budeme přece soupeři. Z Milana strach nemám, jen respekt jako z každého útočníka," přiznal 67násobný finský reprezentant.

S úsměvem reagoval i na dotaz, zda se nebojí, aby ho Baroš nesestřelil, stejně jako v neděli v anglické lize kapitána Evertonu Stubbse. "Já doufám, že mi to neudělá. I on určitě ví, kolik máme v Liverpoolu zraněných hráčů..."

Druhý z Čechů v Liverpoolu, Vladimír Šmicer, se do nominace nedostal. "Ještě jsem Vláďovi psal textovku, zda nebyl povolán dodatečně, ale bohužel," prozradil Hyypiä. Šmicer je jeho velkým kamarádem i mimo hřiště, loni ho dokonce pozval do Prahy. "Vzal mě na finále poháru Sparta-Ostrava, prohlédli jsme si Prahu a mám na to hezké vzpomínky. Rád jsem se sem nyní vrátil."

Problémy už odezněly

Finský fotbalista udržuje z českých hráčů kontakt i s Tomášem Galáskem, s nímž před lety hrál v Tilburgu. "Škoda že je zraněný, ale pro nás je to možná dobře," pousmál se. "Tomáš je výborný fotbalista i skvělý člověk. Navíc se stal kapitánem reprezentace, což mluví za vše," dodal Hyypiä.

Na zápas s českým týmem je pořádně nažhavený. Za Liverpool poslední dvě utkání nehrál kvůli žaludečním problémům.

"Už jsem úplně v pořádku, odpočinek mi docela prospěl," uvedl finský stoper a k sobotnímu duelu podotkl: "Čeští fotbalisté jsou favoritem, ale žádný zápas není dopředu prohraný. Věříme ve své schopnosti a myslím, že tady můžeme bodovat."

Reklama

Související témata: