Hlavní obsah

Koller trénoval a v pátek se rozhodne, zda nastoupí

Václav ProcházkaPrávo

Až páteční trénink v Teplicích, dějišti sobotního kvalifikačního boje s Finy (17 h, vysílá Nova), zřejmě výrazněji naznačí, zda v sestavě českých fotbalistů bude i Jan Koller. Jeho zraněný stehenní sval je stále žhavým tématem.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

O případném startu Jana Kollera (v červeném) v kvalifikaci s Finskem bude jasno v pátek.

Článek

Ve čtvrtek dopoledne se poprvé zapojil do přípravy s týmem. "Ale měl úlevy, více se bude vědět po oficiálním tréninku v Teplicích," pravil Lukáš Tuček, mluvčí reprezentace. Po obědě fotbalisté nasedli do autobusu a z hotelu Praha v hlavním městě odjeli na sever Čech.

Dortmundský útočník se zranil v sobotním bundesligovém utkání v Hamburku, drobnou trhlinu v zadním stehenním svalu léčí během srazu. Kouč Karel Brückner i lékař Petr Krejčí nebyli optimisty ohledně jeho startu. Ve středu jen vyklusával, ve čtvrtek už se spoluhráči zkoušel herní situace při dalším ze série uzavřených tréninků. "Byli jsme u toho oba," poznamenal po tréninku Vratislav Lokvenc, případný první Kollerův náhradník. Zřejmě více než kdy jindy má blízko k místu v základní sestavě.

"Uvidíme, jaká bude představa trenéra. Radost budu mít, až budu napsaný na tabuli," pravil Lokvenc neurčitě k vyhlídkám startu. "Záleží na doktorovi a hlavně na tom, jak se bude Honza cítit. A třeba na hřišti budeme oba," připomněl možnost, která nastala už při podzimním kvalifikačním utkání v Makedonii. Český tým se tam s oběma vysokými hráči na hrotu prosadil až v závěru, kdy nastoupil i Lokvenc.

V bundeslize se mu teď v dresu Bochumi střelecky daří, jeho celku už méně. Zatím to vypadá, že zraje pro sestup. "Nevypadá to dobře," uznal a dával najevo, že se nerozptyluje možným odchodem v případě pádu do druhé ligy zpět do Kaiserslauternu.

Může se zeptat Baroše

V utkání s Finy by na Lokvence zřejmě čekaly souboje s Hyypiäm, liverpoolským spoluhráčem Milana Baroše. "Můžu se ho zeptat, co na něj platí," vracel se k boji o porci dalších bodů, které mohou přiblížit postup na mistrovství světa. "Když to zvládneme, v což věřím, budeme mít jednoho těžkého soupeře za sebou," uvědomoval si sílu Finů, z nichž většina hraje v zahraničních ligách.

Prohlédnout si jejich kousky můžou čeští fotbalisté při taktické přípravě už v teplickém hotelu Prince de Ligne, kde taktéž mělo dojít na oslavu 27. narozenin Tomáše Ujfalušiho.

Na stadiónu na Stínadlech mužstvo trénuje v pátek v 16.15 h, na sobotní utkání by podle odhadů mělo přijít minimálně 10 000 diváků. Vstupenky jsou k mání na stadiónu.

Reklama