Hlavní obsah

Omyly obrany udělaly z utkání s Finy drama

PRAHA

Chyby v defenzivě lemovaly cestu českého celku k dalším třem kvalifikačním bodům. Ač Finové neměli přemíru šancí, dokázali dát českému celku na jeho půdě tři góly. "Chyby jsme nedělali," mínil Tomáš Ujfaluši. Působil jistěji než jeho kolega ve stoperské dvojici René Bolf. Právě ze středu obrany však Seveřané opakovaně dokázali udeřit.

Článek

A to hned na začátku druhé půle. Z pohodové záležitosti domácích bylo drama. Až do konce. "Začali jsem poločas nehůř, jak jsem mohli, tradiční dlouhý míč po výkopu nevyšel, hned to bylo zpět a skončilo to gólem," vracel se k úvodu druhé pětačtyřicetiminutovky Libor Sionko.

Při rohu, po němž snížili na 2:3, měli Finové v šestnáctce téměř zcela volný manévrovací prostor. O chybách mluvil i kouč Karel Brückner. "Bráníme zónově a nevykryli jsme to," uznal Ujfaluši, který jako poslední mohl zachraňovat po zkratu Karla Poborského, který zkazil zpětnou přihrávku.

Vázla mezihra

"Dal jsem to krátké," pokrčil rameny Poborský, který se při Galáskově absenci ujal role kapitána celku, který opakovaně neokázal pohlídat dvoubrankové vedení. "Nedařila se nám mezihra, oni měli minimum šancí, ale dávali góly," posteskl si.

Po jeho málem osudovém zakolísání se Ujfaluši skluzem snažil Finovi zabránit ve hře. "Trefil jsem ho a tak mohl jít sám," posteskl si zadák Fiorentiny.

Ani gólman Petr Čech nevinil defenzivu. Ač těžko lovil v paměti, kdy by inkasoval tři góly. "Přitom jsme soupeře nepustili prakticky do žádné šance. Neřekl bych, že jsme vyhořeli v obraně. Jen se přihodily momenty, které se nám jindy nestávají," podotkl Čech

Reklama

Související témata: