Hlavní obsah

Trenér Vrba si k reprezentaci vybral sparťanského asistenta Svobodu

Aktualizováno

Nový trenér fotbalové reprezentace Pavel Vrba necelých 24 hodin po svém nástupu do funkce oznámil jméno svého druhého asistenta. Kromě Karla Krejčího, s kterým spolupracoval v Plzni, bude spoléhat i na rady jednačtyřicetiletého Zdeňka Svobody, současného asistenta sparťanského trenéra Vítězslava Lavičky. Svoboda bude u národního týmu působit jen externě a i nadále se bude věnovat práci na Letné.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zdeněk Svoboda bude druhým asistentem Pavla Vrby u kormidla fotbalové reprezentace.

Článek

„Zdeněk je jedním z trenérů, které jsme měli vybrané pro jednání. Jeho výhodou jsou hráčské i trenérské zkušenosti jak z domácí, tak i zahraničních soutěží," uvedl na Svobodovu adresu Vrba.

Padesátiletý kouč, který v posledních letech slavil úspěchy s Plzní, už má na Strahově kompletní trenérský tým. Vedle Svobody v něm bude právě Karel Krejčí, trenérem brankářů je Jan Stejskal.

Jednačtyřicetiletý Zdeněk Svoboda hrál za Spartu v letech 1993 až 2002 a s letenským celkem získal osm titulů. Brněnský rodák si vyzkoušel také angažmá v belgickém Westerlo, v Německu hrál nižší soutěž za Cloppenburg a působil i na Maltě v dresu týmu Sliema Wanderers. Od roku 2009 se věnuje trénování. Nejprve vedl sparťanskou rezervu a nyní je asistentem Vítězslava Lavičky u prvního mužstva.

Reklama

Související témata: