Hlavní obsah

Zraněný Baroš strávil Vánoce v Praze. V pátek se dozví, kde absolvuje operaci

Praha

Druhý nejlepší střelec české fotbalové reprezentace a útočník tureckého Antalyasporu se v pátek dozví, kdy a kde absolvuje operaci přetrženého zkříženého vazu a poškozeného postranního vazu. Vánoce strávil s rodinou v Praze.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Baníku Ostrava Milan Baroš během utkání Gambrinus ligy mezi FC Baník Ostrava a AC Sparta Praha

Článek

„V pátek budeme vědět víc. Milan musel počkat, až opadne otok poraněného kolena. Další důkladné vyšetření ukáže víc a budeme hovořit o termínu operace i místě konání. Zvažujeme Prahu a německý Augsburg,“ řekl ve čtvrtek pro Právo a Sport.cz hráčův manažer a šéf agentury ISM Pavel Paska.

Baroš si v nedělním utkání Antalayasporu s Genclerbirligi po třech minutách pobytu na hřišti poranil v souboji koleno. Už v pondělí se podrobil vyšetření u známého ortopeda Jiřího Váchala a tamtéž absolvuje páteční vyšetření. Je velmi pravděpodobné, že na jeho klinice se podrobí i operaci.

Sezóna mu skončila, kariéra ne

Pro Baroše tak sezóna skončila, ale... „Rozhodně nepomýšlí na konec kariéry. Psychicky je na tom dobře,“ zdůraznil Paska. Kanonýr se dokonce nechal před časem slyšet, že by zvážil, pokud bude zdráv a ve formě, i návrat do reprezentace, kterou převzal Pavel Vrba.

Konec v reprezentaci Baroš oznámil po EURO 2012. V dresu národního týmu odehrál 93 zápasů a vstřelil 41 branek, čímž se zařadil na druhou příčku za Jana Kollera, jenž vsítil 55 gólů. Na EURO 2004 se stal nejlepším střelcem šampionátu s pěti trefami.

Odchovanec Baníku je také členem Klubu ligových kanonýrů. V létě se vrátil z Ostravy, které pomohl k záchraně, do Turecka. Ve sbírce trofejí má i prvenství v Lize mistrů s Liverpoolem (2005), mistrovské tituly získal s Galatasarayem Istanbul a Lyonem.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články