Hlavní obsah

Potvrzeno. Brückner bude pracovat u reprezentace jako Vrbův konzultant

Praha

Někdejší úspěšný trenér fotbalové reprezentace Karel Brückner se vrací k národnímu týmu jako konzultant Pavla Vrby. Podle serveru aktualne.cz už vzájemnou dohodu posvětil i šéf Fotbalové asociace Miroslav Pelta.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nový trenér fotbalové reprezentace Pavel Vrba (vpravo) a předseda FAČR Miroslav Pelta během čtvrteční tiskové konference v Praze.

Článek

„Už o tom můžeme mluvit oficiálně," řekl Vrba. „Měl jsem s panem Brücknerem několik schůzek a v pondělí jsem o tom mluvil i s panem Peltou." A právě první muž českého fotbalu dal projektu zelenou.

Karel Brückner by se měl stát členem realizačního týmu a Vrbovi bude pomáhat při rozborech a taktických záležitostech. Konkrétní detaily smlouvy s Brücknerem ale ještě nejsou domluveny.

„Pan Brückner s tím souhlasil. Budu rád, když tu funkci vezme a když se na srazech národního týmu bude pohybovat. Počítáme s tím, že na nich bude osobně přítomen, byť samozřejmě v rámci těch možností, které jsou svým způsobem trošku limitované," dodal Vrba v narážce na Brücknerovu nemocnou manželku Irenu.

Čtyřiasedmdesátiletý Brückner vedl národní tým v letech 2001 až 2008, dvakrát s ním startoval na ME a v roce 2006 i na světovém šampionátu v Německu. V Portugalsku v roce 2004 získala reprezentace pod jeho vedením bronzové medaile, za jeho působení se národní celek dostal na druhé místo světového žebříčku FIFA.

Po evropském šampionátu v roce 2008 ve funkci skončil a ujal se rakouské reprezentace. Od roku 2009 už žádný tým netrénoval.

Reklama