Hlavní obsah

Turečtí fotbalisté vyhrožovali Beckhamovi smrtí

Kapitán a nejzářivější hvězda anglické fotbalové reprezentace David Beckham si během středečního kvalifikačního zápasu s Tureckem opravdu 'užil'. Hostující fotbalisté zpochybňovali jeho sexuální orientaci, štípali ho, kopali do něj a dokonce mu vyhrožovali smrtí. "Nebylo to zrovna příjemné," znechuceně kroutil hlavou Beckham.

Foto: ČTK/AP

David Beckham neměl v souboji s Tureckem na růžích ustláno.

Článek

Vypjatost utkání, které Anglie v Sunderlandu vyhrála 2:0, potvrdil i anglický náhradník Gareth Southgate, který si všiml nevraživých gest z turecké střídačky. Někteří turečtí fotbalisté prý posunky naznačovali Angličanům i podříznutí hrdla.

"Řvali na nás: počkejte v Turecku, a prsty si přejížděli své krky," napsal Southgate ve sloupku v listu Evening Standard. Hádání a strkanice mezi Turky a Angličany pokračovaly i v tunelu po zápase.

Turci žádají potrestání

Obrázek doplnil Beckham. "V zápase se objevily nějaké kopance a štípání a někdo zmínil i moji sexuální orientaci. Naštěstí jsme dokázali zůstat klidní," popisoval hráč, který byl potom v zápase spatřen, jak provokativně posílá 'polibky' některým tureckým fotbalistům.

Rozčilení po zápase však byli i turečtí funkcionáři. Volají po tom, aby se příští zápas Anglie se Slovenskem hrál za zavřenými dveřmi. "Po první brance vtrhlo na hřiště asi 100 lidí. Bude zajímavé sledovat rozhodnutí UEFA. Kdyby se to stalo u nás, tak nám stadion zavřou na dva nebo tři zápasy. To samé by se mělo stát Angličanům," zlobil se člen vedení tureckého svazu Selami Ozdemir.

Reklama

Související témata: