Hlavní obsah

Reprezentace zná dalšího soupeře, v červnu bude hrát s Rakouskem

Aktualizováno

Třetím soupeřem české fotbalové reprezentace pod vedením nového trenéra Pavla Vrby bude Rakousko. Zápas se odehraje 3. června v Olomouci. Informovaly o tom oficiální stránky FAČR.

Foto: Milan Malíček, Právo

Kapitán české fotbalové reprezentace Tomáš Rosický.

Článek

Národní tým se střetne nejprve 5. března v pražském Edenu s Norskem, na 21. května je pak naplánovaný zápas ve Finsku. Sezónu by měli Vrbovi svěřenci zakončit 3. června v Olomouci proti Rakousku.

Program přípravných zápasů ale ještě může doznat změn. "Pokud by nás únorový los kvalifikace o postup na ME s Rakouskem svedl dohromady, s největší pravděpodobností bychom na červnový termín museli hledat jiného soupeře. Ale to je zcela běžná praxe," uvedl generální sekretář FAČR Rudolf Řepka. To samé platí i pro severské protivníky.

V Olomouci by měli dostat prostor převážně hráči z domácí soutěže. „Počítáme s tím, že 3. června dostanou šanci ti hráči, kterým o posledním květnovém víkendu skončí jejich ligové soutěže. V květnovém termínu, kdy máme jet do Finska, naopak zase využijeme krajánky, jimž povinnosti v klubech končí dříve. Rakousko jsme si pro červnový termín vybrali i proto, že souhlasilo s naším požadavkem hrát na naší půdě," řekl trenér Pavel Vrba.

Reklama

Související témata: