Hlavní obsah

Slavia už má Koubka jen pro sebe, s devatenáctkou se trenér rozešel

Praha

Trenér Miroslav Koubek odchází od fotbalové reprezentace do 19 let, kterou vedl od loňského léta. Dvaašedesátiletý kouč dnes ukončil spolupráci s FAČR po vzájemné dohodě. Koubek totiž v nejvyšší soutěži zároveň vede tým pražské Slavie a od juniorského týmu odchází kvůli budoucím termínovým kolizím klubu a reprezentačního výběru.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slavie Praha Miroslav Koubek během utkání v Plzni.

Článek

Může se plně koncentrovat už jen na ligovou záchranu se Slavií. Miroslav Koubek moc dobře cítil, že těžko může najednou sedět na dvou židlích. Proto ze služeb asociace vystoupil.

Svou práci u devatenáctky přitom začal nadějně. Loni na podzim dovedl mladíky k postupu z úvodní části kvalifikace ME, když junioři pod jeho vedením porazili Kypr, Gibraltar a Chorvatsko. „Děkujeme trenéru Koubkovi za odvedenou práci i za postup do další kvalifikační fáze. Odevzdává dobře připravený tým, který má šanci dosáhnout dalších úspěchů," uvedl pro svazový web Dušan Fitzel, technický ředitel FAČR.

Jméno Koubkova nástupce zatím není známo, pravomoce hlavního trenéra zatím přebírá současný asistent Jiří Saňák. Tým U19 čeká další akce až na začátku března, kdy se představí ve dvou přípravných zápasech na půdě Srbska. „Nemusíme nikam pospíchat, tým v lednu a únoru žádnou společnou akci nemá. Nového trenéra bychom ale chtěli oznámit na začátku března. Možná se to ale stane i dřív," avizuje Fitzel.

Druhá část kvalifikace o postup na ME je na programu na konci května při dalším turnaji v Bulharsku.

Reklama

Související témata: