Hlavní obsah

Vrba a spol. křižují Evropou, uvidí Spartu, Liberec i krajánky v bundeslize

Praha
Aktualizováno

Fotbalový národ si může mnout ruce. Národního týmu se chopil trenér, který ani v zimním přípravném období rozhodně nezahálí. Pavel Vrba nechyběl jako nenápadný pozorovatel na řadě zápasů předních klubů, navíc si chce zmapovat co největší počet legionářů. Misi do Londýna už má za sebou, teď posílá asistenta Karla Krejčího na inspekci do bundesligy a sám prověří hráče Sparty a Liberce na jejich herních soustředěních v teple.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Pavel Vrba v zimě křižuje celou Evropou...

Článek

Nabitý týden vyplní dalšími pozorovacími misemi napříč Evropou. Hlavní kouč Pavel Vrba dnes s technickým ředitelem FAČR Dušanem Fitzelem zamířili do španělského Jerezu, kde tráví soustředění pražská Sparta. Pak se oba přemístí do nedalekého Fara v Portugalsku za Libercem.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

A asistent Karel Krejčí má na sobotu naplánovaný výjezd na zápas německé bundesligy mezi Norimberkem a Bayernem Mnichov. Zvědavý bude na krajánky Adama Hlouška, Tomáše Pekharta a Ondřeje Petráka, kteří hájí barvy domácího týmu.

Kouč si mne ruce, že během jedné cesty stačí navštívit hned dva české týmy. „Začneme u Sparty, kde budeme trávit čas do čtvrtka. Chceme vidět tréninkové jednotky a nenecháme si ujít přípravné zápasy proti Lokomotivu Moskva a bulharskému Razgradu. Setkáme se s trenérem Lavičkou a samozřejmě i s hráči, kteří přicházejí do úvahy se zařazením do širší nominace na březnový zápas proti Norsku. Obecně se dá říci, že by se to mohlo týkat čtyř až šesti sparťanů," avizuje Vrba v rozhovoru pro web asociace.

Rabušice už v Portugalsku neuvidí

Autem pak pozorovatelé přejedou asi tři sta kilometrů do Fara za Libercem. „Také na kempu Liberce chceme navštívit tréninky mužstva, podebatovat s trenérem Šilhavým i některými hráči. Lehkou čarou přes rozpočet je skutečnost, že útočník Michael Rabušic už přestoupil do Hellasu Verona a se Slovanem už v Portugalsku není. S ním bychom se také jistě rádi potkali," lituje Vrba.

Jeho zájem vítají i kluboví trenéři. „Pavel Vrba uvidí náš zápas s Kodaní a pro kluky je to další motivace. Věřím, že se mu předvedou, ať to skončí nějakou nominací," řekl před odletem trenér Liberce Jaroslav Šilhavý pro Sport.cz.

Rajtoralovi vyšel start náramně

Kouč Slovanu musel oželet služby pracovitého útočníka Ramba. A také Vrba je zvědavý, jak si adept nominace v Itálii povede. „Všechno je o tom, aby Rabušic pravidelně hrál. Ale to platí při každém takovém transferu. Pokud nasbírá zkušenosti v tak těžké lize, bude to skvělé pro všechny," doufá kouč nároďáku.

„Podobné to je třeba u Franty Rajtorala v Hannoveru. Pár dní po příchodu z Plzně do Německa teď o víkendu okamžitě naskočil do bundesligového utkání a dokázal, že může být platným hráčem. Přejeme si to samé i v případě Rabušice."

Vrba v minulých letech trávil zahraniční soustředění jako trenér plzeňské Viktorie. Teď je zažije z jiné perspektivy. „Bude to trochu odlišné... Ale hodně se těším na to, že s jistým odstupem uvidím tréninky týmů, které patří mezi nejlepší v české lize. A od kolegů Víti Lavičky a Jardy Šilhavého určitě naberu nové impulsy do další práce," avizuje Vrba.

Reklama