Hlavní obsah

Vrbův asistent Krejčí dává šanci Petrákovi, ani proti Bayernu se univerzál neztratil

Praha

Již za dva týdny oznámí nový trenér fotbalové reprezentace svou první nominaci. A překvapení nejsou ve výběru Pavla Vrby pro duel s Norskem (5. března od 18:30 v pražském Edenu) vyloučena. Což třeba takhle Ondřej Petrák? Defenzivní univerzál se po zimním přestupu ze Slavie nečekaně rychle chytil v bundesligovém Norimberku a během víkendového duelu s Bayernem Mnichov (0:2) udělal velký dojem na Vrbova asistenta Karla Krejčího.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Dres jedenadvacítky Ondřeji Petrákovi sluší. A reprezentačního áčka...?

Článek
Fotogalerie

Člen Dovalilovy jedenadvacítky Ondřej Petrák odešel do Norimberku teprve v lednu z pražské Slavie. A chytil se okamžitě, přestože nastupuje na postu středního obránce, byť je původně defenzivním záložníkem.

„Ondra Petrák je asi příjemným překvapením pro všechny. Možná ani sám moc nečekal, jak rychle se po přestupu ze Slavie adaptuje. Neztratil se ani proti Bayernu, i když měl spoustu práce se skvělým útočníkem Mandžukičem," vyzdvihl pro web FAČR asistent Karel Krejčí, který zápas v hledišti osobně sledoval.

„Ondra patřil k nejlepším domácím hráčům. Nastupuje ve středu obrany vedle zkušeného Pinoly, což by mu mělo hodně svědčit. Má všechny předpoklady, aby se stal kvalitním stoperem. Pro nás je zajímavý i tím, že může naskočit na více postech. Když bude hrát pravidelně bundesligu, může jít hodně nahoru," věří Krejčí.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Hloušek je velký srdcař

Atmosféra duelu jej uchvátila, do svého bloku zapsal i dost pozitivních poznámek o českém triu ve službách Norimberku. Kromě Petráka, který zvládl celý zápas, hrál levý záložník Adam Hloušek do 76. minuty a útočník Tomáš Pekhart šel do akce ve 22. minutě místo zraněného forvarda Daniela Ginczeka.

Hloušek se podle Krejčího proti Bayernu uvedl hlavně v úvodní fázi utkání. „Adam je velký srdcař a bojovník, zase toho spoustu naběhal a hlavně v prvním poločase byl dost vidět. Po změně stran se už trochu vytratil. Ale bylo to dané i tím, že Bayern ukázal velkou kvalitu a v pohodě si kontroloval náskok."

Zranění konkurenta nahrálo Pekhartovi

Pekhart po delší době dostal větší prostor. Nahrálo mu i smolné zranění konkurenta Ginczeka. Ten si přetrhl zkřížený vaz v pravém koleni a po operaci vypadne zhruba na půl roku ze hry.

„Na Tomášovi byla trochu znát menší herní praxe z posledních týdnů a měsíců. Navíc proti vynikající obraně Bayernu a přesile to měl dost těžké. Tomášova chvíle může přijít v následujících utkání proti slabším týmům. Při zranění spoluhráče by nyní měl dostat o dost víc šancí a on to musí brát jako motivaci, aby ukázal, že na hřiště a do základu právem patří. Pak to bude dobré i pro reprezentaci," přeje si Krejčí.

Zvědaví jsou i na Morávka

Vrbův emisar dal reprezentační naději celému trojlístku. „Když budou všichni tři kluci pravidelně nastupovat, samozřejmě budou patřit i do širšího kádru reprezentace. Tak jsem jim to také řekl, když jsme se po zápase setkali. Musíme si přát, aby si vybojovali stálé místo. Ale to platí pro všechny hráče, které máme v hledáčku," uvedl Krejčí.

Chlapci se ovšem musejí pilně snažit dál. Pozorovatelé z národního týmu si posvítí také na další zápas Norimberku. V neděli hraje v Augsburgu, kde už aspoň na lavičku usedl uzdravený Jan Morávek.

„Bundesligové utkání Augsburg - Norimberk je pro nás zajímavé, protože můžeme vidět v akci až čtyři české hráče. A budeme také postupně kontaktovat kluby, s jejichž hráči počítáme do širší nominace na přípravný zápas s Norskem. To musí být učiněno v předstihu," předeslal svůj nejbližší program kouč Pavel Vrba.

Reklama