Hlavní obsah

Vrbu soupeři ani smrtící koktejl na úvod o úsměv nepřipravili. Brückner se skupiny také nebojí

Praha

Tvrdí, že se směje pořád. A ani v Nice při losování kvalifikace o postup na evropský šampionát 2016 prý reprezentačního kouče Pavla Vrbu dobrá nálada neopustila. Plejáda soupeřů ve skupině A na jeho dobrém rozmaru nic nezměnila, tak trochu smrtící úvod kvalifikace, který jeho týmu namixoval duely s Nizozemskem, Tureckem a Kazachstánem, také ne. „Začátek kvalifikace sice dobře nevypadá, protože první tři zápasy jsou hodně náročné, ale naším cílem je postup na mistrovství Evropy, takže se s ním prostě vyrovnat musíme,“ potvrzoval trenér Vrba po návratu do Prahy, že zůstává nad věcí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Pavel Vrba je i po losu kvalifikace vysmátý.

Článek

Dost možná, že Vrbovi na dobré náladě dodala i docela nadšená reakce jeho poradce a konzultanta Karla Brücknera. Jakmile se totiž český tým objevil v holandské skupině, doyen z Hané doslova zajásal. S oranjes jeho tým uměl vždy hrát a třeba zápas na evropském šampionátu v Portugalsku vešel jednou provždy do historie.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

„Pan Brückner se naší skupiny nebojí, naopak z ní má radost. Právě díky Nizozemcům. Proto doufám, že budeme s Holanďany dál úspěšní," prozrazoval Vrba obsah telefonátu s reprezentačním konzultantem poté, co se vrátil v nedělním večeru z Nice do Prahy.

Vrba: Třeba si budeme v říjnu libovat

Ani jízdní řád kvalifikace, který se tentokrát poprvé nedohadoval na schůzce mezi účastníky skupiny, neboť UEFA ho určovala sama, reprezentačního trenéra nerozhodil.

„Začátek sice nevypadá dobře, protože první tři zápasy budou hodně náročné, navíc dva z nich hrajeme venku," připomněl Vrba úvodní duel doma s Nizozemskem a následné cesty do Turecka a Kazachstánu. Jen mimochodem - už teď ví, že z Turecka se s mužstvem domů vracet nebude a poletí rovnou k utkání s Kazachtánci.

„Ale třeba si 13. října budeme říkat, že to byl dobrý sled, neboť budeme mít na kontě tolik bodů, abychom byli spokojeni."

Ani závěr není tak špatný

Stejně tak Vrba bere v naprosté pohodě i fakt, že jeho tým bude kvalifikaci končit doma s Tureckem a úplně poslední zápas pak sehraje v Nizozemsku.

„Los skutečně není tak špatný. Hrát předposlední střetnutí doma s Tureckem je docela výhodné a končit v Holandsku také. Hlavně když uděláme vše pro to, aby bylo už před tímto duelem o postupujících rozhodnuto."

K dobré náladě napomohlo trenérovi i to, že česká skupina nemá vyloženého favorita kalibru Německa či Španělska.

„S těmito mužstvy by byla skupina určitě složitější. V té naší vyložený favorit není, takže všechny celky se mohou o body navzájem obírat," míní Vrba a věří, že ten jeho se nechá obrat co nejméně, aby do Francie na závěrečný turnaj mistrovství Evropy v roce 2016 postoupil.

Program skupiny A:
2014:
9. září:
18:00 Kazachstán - Lotyšsko
20:45 ČR - Nizozemsko, Island - Turecko
10. října:
20:45 Turecko - ČR, Lotyšsko - Island, Nizozemsko - Kazachstán
13. října:
18:00 Kazachstán - ČR,
20:45 Island - Nizozemsko, Lotyšsko - Turecko
16. listopadu:
18:00 Nizozemsko - Lotyšsko,
20:45 ČR - Island, Turecko - Kazachstán
2015:
28. března:
16:00 Kazachstán - Island,
18:00 ČR - Lotyšsko,
20:45 Nizozemsko - Turecko
12. června:
18:00 Kazachstán - Turecko,
20:45 Island - ČR, Lotyšsko - Nizozemsko
3. září:
20:45 ČR - Kazachstán, Nizozemsko - Island, Turecko - Lotyšsko
6. září:
18:00 Lotyšsko - ČR, Turecko - Nizozemsko
20:45 Island - Kazachstán
10. října:
18:00 Island - Lotyšsko, Kazachstán - Nizozemsko,
20:45 ČR - Turecko
13. října:
20:45 Nizozemsko - ČR, Lotyšsko - Kazachstán, Turecko - Island.

Reklama