Hlavní obsah

Místo zraněného Krejčího byl na Norsko povolán Pudil

Praha

Fotbalová reprezentace hlásí první vynucenou změnu v nominaci na přípravné utkání s Norskem, které se uskuteční 5. března v pražské Synot Tip Areně (18:30). Trenér národního týmu Pavel Vrba musí oželet start sparťanského záložníka Ladislava Krejčího, jehož do hry nepustí svalové zranění. Místo Krejčího dostane šanci univerzál z druholigového anglického Watfordu Daniel Pudil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zraněný záložník Sparty Praha Ladislav Krejčí se zranil v utkání s Brnem.

Článek

„Platí to, co bylo řečeno na úterní nominační tiskové konferenci. Protože si zranění Ládi Krejčího vyžádá delší léčbu a on nestihne ani víkendové utkání Sparty proti Bohemians 1905, nemůže být k dispozici ani reprezentaci. Takže bereme Dana Pudila," řekl technický ředitel FAČR a manažer národního týmu Dušan Fitzel.

„Podle vyjádření našeho lékařského týmu to v tuto chvíli vypadá na natažený zadní stehenní sval. Sonografické vyšetření ale neprokázalo žádné vážnější poškození," uvedl ke Krejčího stavu sparťanský trenér Vítězslav Lavička.

Pudil se v národním týmu naposledy objevil 26. května 2012 v přípravném utkání proti Izraeli. Zatím nasbíral 23 startů a vstřelil dvě branky.

„S trenérem Vrbou jsme byli v kontaktu od ledna, kdy jsme se sešli v Londýně. Řekl, že můžu být mezi adepty pro reprezentaci, ale klíčová je pouze moje výkonnost. Teď jsem moc rád, že jsem se v nároďáku zase objevil, byť je to na úkor zranění Ládi Krejčího, jemuž nic špatného nepřeju. Těším se na novou výzvu. Nikdy jsem neřekl, že bych v reprezentaci měl skončit, jak se v některých médiích objevilo. Naopak jsem vděčný trenéru Vrbovi za poskytnutí další šance. Udělám všechno, abych ji využil," reaguje Pudil.

Národní tým se sejde v pondělí 3. března v Praze.

Sparta musí v sobotu sehrát derby v Ďolíčku bez dvou opor. Vedle Bořka Dočkala, který pyká za čtyři žluté karty, nebude k dispozici ani další krajní záložník. „Do příštích zápasů, které budou následovat, tady naděje je, nicméně na Bohemku Láďa k dispozici nebude," dodal Lavička.

Reklama