Hlavní obsah

To se chytá v palčácích, řekl by svého času Brückner. Čech to mít měl, přitakával Rosický

Praha

Trenér Brückner působící nyní u fotbalové reprezentace jako poradce blahé paměti tvrdíval, že podobné rány musí gólmani chytat v palčácích. Pravda, brankáři podobná slova slýchávali hlavně v dobách, kdy ještě sedával na olomoucké lavičce, ale ani to nic nemění na tom, že Pedersenovu střelu v samém závěru středeční přípravy s Norskem (2:2) gólman Čech chytit měl.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český brankář Petr Čech po utkání s Norskem.

Článek
Fotogalerie

Míč brankáře překvapil, skončil v síti a český celek při premiéře nového kouče Pavla Vrby přišel o výhru, jež se mu v báječně naladěném Edenu doslova vnucovala.

Během pondělního vyhlášení Fotbalisty roku byl znovu přirovnáván ke Karlu Gottovi. Právě Petr Čech ovšem udělal chybu, kvůli níž fotbalová reprezentace jen remizovala s Norskem 2:2. „Střela při druhém gólu se chytat dala, chytit jsem ji měl. Udělal jsem ovšem technickou chybu, kvůli níž balón do sítě prošel. Víc bych se v tom nebabral, musím jít dál," řekl brankář českého týmu.

Ve vršovickém Edenu už Čechíno táhne prokletou sérii. Těsně před koncem Superpoháru s Bayernem také inkasoval vyrovnávací gól a jeho Chelsea nakonec prohrála na penalty. V kvalifikačním duelu s Arménií rovněž kapituloval v samotném závěru a Češi dokonce prohráli. A teď do třetice minela s Norskem, přitom Petr Čech pokaždé stál v levé brance z pohledu z hlavní tribuny.

„Nejsem pověrčivý, není to stadiónem. Vždyť v Edenu jsme neinkasovali třeba se Severním Irskem nebo v důležitém utkání se Skotskem. Vždycky jde o to, jak mužstvo pracuje," líčil gólman.

Lepší teď, než chybovat v kvalifikaci...

„Určitě šlo o střelu, kterou měl Petr chytit. On to dobře ví. Ale je lepší, když se mu něco podobného stane nyní, než při kvalifikaci s Nizozemskem," usmál se kapitán Tomáš Rosický.

Ani trenér Čechovi jeho kiks nevyčítal. „Nevidím důvod, proč bych to měl dělat, když nám ve spoustě jiných situací pomohl," bral Pavel Vrba legionáře z ostrovů v ochranu.

I norský kouč přešel Čechovo zaváhání s úsměvem, i když si pochopitelně liboval, že jeho týmu pomohlo k remíze. Cenné a vzhledem k budování nového mužstva povzbudivé. „To se prostě ve fotbale stává. Gólman Čech měl smůlu, stejně jako ji měl náš v prvním poločase v situaci, po níž jsme inkasovali první branku," pravil smířlivě Per-Mathias Högmo.

Reklama

Související témata: