Hlavní obsah

Konfrontace s Američany bude pro Vrbův tým generálkou před vstupem do kvalifikace proti oranjes

Praha
Aktualizováno

Česká fotbalová reprezentace se v generálce na kvalifikační premiéru o EURO 2016 proti Nizozemsku utká s účastníkem mistrovství světa, Klinsmannovým výběrem USA, který se v Praze představí 3. září. „Bude to pro nás zajímavá konfrontace, neboť nás prověří ofenzivní soupeř, který chce hrát dopředu. Očekáváme od Američanů možná trochu podobný styl, jakým hraje náš další soupeř Nizozemsko. I proto pro zářijový termín přípravy padla naše volba na Spojené státy,“ glosoval protivníka trenér národního týmu Pavel Vrba.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Pavel Vrba (vpravo) a jeho asistenti Karel Krejčí a Zdeněk Svoboda (vlevo) už mají o kompletním programu reprezentace jasno.

Článek

„Spojené státy pravidelně postupují ze severoamerické kvalifikační zóny na mistrovství světa. Pro fotbal se tam za posledních dvacet let udělalo možná víc než v celé Evropě. Je to mužstvo zajímavé i pro naše fanoušky, kteří uvidí, kam kráčí americký fotbal," dodával Vrba před duelem, který bude generálkou na start kvalifikace ME proti Nizozemsku, jenž je na programu 9. září.

Oba zápasy se s největší pravděpodobností uskuteční na některém z pražských stadionů na Letné, či v Edenu. „Chtěli jsme atraktivního soupeře i kvůli následujícímu kvalifikačnímu utkání s Nizozemskem. Věříme, že tým USA osloví i naše fanoušky a přijde slušná návštěva," uvedl generální sekretář Rudolf Řepka.

Samostatná česká reprezentace se s USA i poměří potřetí. V roce 2006 národní tým v úvodním utkání základní skupiny na MS v Německu pod vedením Karla Brücknera zvítězil suverénně 3:0, v květnu 2010 v přípravném zápase v Hartfordu během amerického turné Bílkův výběr zvítězil 4:2.

Na jaře příštího roku se Vrbův výběr vydá na Slovensko, kde se 31. března utká s tamní reprezentací.

„Přípravné utkání Slovensku v rámci reciprocity dlužili," vysvětlil Řepka, proč při výběru soupeře pro březnový termín padla volba právě na bývalé federální souputníky. České mužstvo se zatím se Slovenskem utkalo devětkrát s bilancí pěti výher, dvou remíz a dvou porážek. Poslední zápas se hrál v listopadu 2012 ještě za Bílkovy éry. V Olomouci česká reprezentace vyhrála 3:0.

Pro kouče Vrbu, který ve slovenské lize v minulosti vedl Púchov a Žilinu, s níž dokonce oslavil i mistrovský titul, bude zápas zvlášť prestižní. „Těším se na to a věřím, že utkání zvládneme dobře," dodal Vrba.

Program české reprezentace v letech 2014 a 2015:
5. března 2014ČR - Norsko 2:2příprava
21. května 2014Finsko - ČRpříprava
3. června 2014ČR - Rakouskopříprava
3. září 2014ČR - USApříprava
9. září 2014ČR - Nizozemskokvalifikace
10. října 2014Turecko - ČRkvalifikace
13. října 2014Kazachstán - ČRkvalifikace
16. listopadu 2014ČR - Islandkvalifikace
28. března 2015ČR - Lotyšskokvalifikace
31. března 2015Slovensko - ČRpříprava
12. června 2015Island - ČRkvalifikace
3. září 2015ČR - Kazachstánkvalifikace
6. září 2015Lotyšsko - ČRkvalifikace
10. října 2015ČR -Tureckokvalifikace
13. října 2015Nizozemsko - ČRkvalifikace

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články