Hlavní obsah

Brückner vsadil opět na osvědčená jména

Karel FeltSport.czPrávo

Dvacet jmen oznámil v pondělí trenér české fotbalové reprezentace Karel Brückner na kvalifikační zápasy o postup na MS - 4. 6. s Andorrou v Liberci a 8. 6. s Makedonií v Teplicích. Proti minulým nominacím chybějí zranění Jankulovski, Bolf, Týce a Vachoušek. Zcela nové jméno však v nominaci není. Po téměř roce se do reprezentace vrací Šmicer.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Karel Brückner

Článek

"Zásahy do obranné čtveřice jsou nepopulární, v řadách před ní se nahrazují hráči snáz. Za vnitřního obránce máme vyzkoušené alternativy, ale na levé straně za Jankulovského tak kvalitního hráče nemáme," řekl Karel Brückner. "Hrajeme doma a je otázkou, zda zejména v prvním zápase s Andorrou je třeba hrát na čtyři obránce. Máme v nominaci jedno místo volné a není vyloučeno, že to bude obránce," dodal.

Možná přijede Mareš

Uvedl také, že hodně přemýšlí o levém obránci Pavlu Marešovi z Petrohradu. "Zvažoval jsem také Lukáše Zelenku ze Sparty a Jiřího Štajnera z Hannoveru, který teď odehrál čtyři kvalitní zápasy." Vrací se Vladimír Šmicer, jenž v reprezentaci naposledy hrál semifinále mistrovství Evropy proti Řecku. Od té doby laboroval se zraněním a na trávník se vrátil teprve v průběhu jara. "Není sice v plném zápasovém zatížení, ale je to pozitivní člověk, který do mužstva patří," vysvětlil kouč.

Po delší pauze jsou v týmu zpátky spoluhráči z Ajaxu -kapitán reprezentace Tomáš Galásek a obránce Zdeněk Grygera. Oba v kvalifikaci naposledy nastoupili v listopadu loňského roku v Makedonii.

Vedení reprezentace bude v kontaktu s dalšími asi šesti hráči, kteří by mohli být v případě potřeby na některé utkání donominováni. Jsou mezi nimi například gólman Doněcka Jan Laštůvka, ostravský obránce Zdeněk Pospěch nebo sparťanský záložník Miroslav Matušovič.

S Nedvědem v létě

I když se zatím neozvala Austria Vídeň, lze předpokládat, že Libor Sionko bude svému klubu k dispozici pro finále Rakouského poháru s Rapidem a na sraz by dorazil dodatečně.

Mužstvo se sejde v hotelu Praha v úterý 31. května po poledni, v pátek odjede do Liberce, kde hraje v sobotu 4. 6. s Andorrou.

"I když některým hráčům už skončily ligové soutěže, nechávám na nich, jak budou trávit volný čas, zda se budou připravovat individuálně, nebo v nějakém klubu," uvedl Brückner. Co se týká Pavla Nedvěda, který stále zvažuje návrat do reprezentace, trenér k tomu podotkl: "Domluvili jsme se, že se setkáme v průběhu letní přestávky. Na konkrétním datu však nejsme zatím domluveni."

Reklama