Hlavní obsah

Koller: V Borussii bych rád vydržel ještě rok

PRAHA

Jistotou v nominacích reprezentačního kouče Karla Brücknera je Jan Koller. Kanonýr Dortmundu dal v sobotu gól Rostocku, pokud by se trefil i v národním celku v blížícím se kvalifikačním dvojutkání s Andorrou a Makedonií, překonal by rekord Antonína Puče v počtu vstřelených branek za reprezentaci. Přestože sil v závěru sezóny příliš nezbývá, cíl je jasný. "Chceme získat šest bodů," říká Koller v rozhovoru pro deník Právo.

Článek

Svůj gólový účet jste uzavřel v sobotu trefou do sítě Rostocku na patnáct, jak branka vypadala? Do šestnáctky přilétl centr ze strany. Měl jsem míč na dlouhou nohu, ale umístil jsem ho do sítě, takže jsme nakonec vyhráli 2:1.

Jste s počtem branek v téhle sezóně v bundeslize spokojený? Můj bundesligový rekord je sice šestnáct gólů, ale vzhledem k tomu, že jsem byl zraněný a nehrál v pěti zápasech, tak to není špatné.

Dortmund nakonec bude hrát Intertoto cup. Přitom jste se po katastrofálním začátku ocitli až v pásmu sestupu... Na to, jak jsme začali a v jakých problémech se klub ocitl, je sedmá příčka zlatá. Když si ale uvědomím, že jsme zbytečně ztratili minimálně osm bodů, navíc hlavně doma, zamrzí to. Těch osm bodů by znamenalo Ligu mistrů. Na druhou stranu beru jako pozitivní zjištění, že máme mužstvo, které může v nové sezóně bojovat o přední příčky.

To by ale nesmělo prodávat hráče. Spekuluje se také o vašem odchodu. Zájem má čerstvě anglický Sunderland. Co o tom víte? Vůbec nic. Spíš zůstanu. Mám smlouvu ještě na rok a rád bych ji dodržel. V Dortmundu jsem spokojený, pak budu volným hráčem.

Tomáš Rosický také zůstane? O tom si netroufnu spekulovat. Uvidí se v létě. Tomáš se po zranění dostal do výborné formy. Skvěle nás dirigoval a vedl k vítězstvím. Jeho odchod je z tohoto pohledu asi reálnější než můj, ale třeba také zůstane.

V první polovině června vás čekají ještě dva kvalifikační zápasy v dresu reprezentace. Cítíte velkou únavu? Přiznám se, že toho mám dost. Už v neděli jsme vyrazili domů. Změna prostředí mi určitě pomůže a mám týden na odpočinek. To však neznamená, že budu zahálet. Vyřídím si potřebné věci na úřadech a začátkem týdne se rozhodnu, jestli budu trénovat individuálně nebo se domluvím s nějakým klubem a začnu se připravovat s nimi.

Co od utkání s Andorrou a Makedonií očekáváte? To je jasné - šest bodů. Pokud si chceme vytvořit dobrou pozici pro rozhodující podzimní zápasy, kdy nás čekají venku Rumunsko a Finové a doma Nizozemsko a Arménie, pak nesmíme zaváhat. Nebude to tak snadné, jak by se na první pohled zdálo, ale určitě nic nepodceníme a uděláme maximum pro úspěch. Každý z nás toho bude mít po sezóně dost, ale na ty dva zápasy v sobě síly určitě ještě najdeme.

Vy máte nakročeno k novému českému reprezentačnímu rekordu v počtu vstřelených gólů. Vyrovnal jste 34 branek Antonína Puče a každá další už bude psát novou historii... Prvořadá jsou vítězství reprezentace a druhořadí autoři gólů. Pokud se trefím, určitě se zlobit nebudu. Bylo by hezké po více než půl století tuhle hranici posunout. V budoucnosti by ji pak mohl překonat Milan Baroš, má dobře nakročeno a určitě hodně let před sebou.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články