Hlavní obsah

Jarošíka nahradí v reprezentaci Lukáš Zelenka

Trenér fotbalové reprezentace Karel Brückner udělal první změnu v nominaci na nadcházející zápasy kvalifikace mistrovství světa proti Andoře a Makedonii. Z kádru v pondělí vypadl záložník Chelsea Jiří Jarošík, který se omluvil kvůli lehčímu operačnímu zákroku na oku. Místo něho byl do národního týmu poprvé v kariéře povolán sparťan Lukáš Zelenka.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Lukáš Zelenka

Článek

Ten se v úterý bude hlásit Brücknerovi na srazu v hotelu Praha.

"Jsem z toho celkem vyvalenej, ale mám strašnou radost," řekl Zelenka. Ofenzivní středopolař se premiérové nominace dočkal za výborné výkony v jarní části prvoligové sezony, kdy Spartě pomohl k titulu pěti přesnými zásahy. V nejvyšší soutěži se v tomto ročníku trefil celkem sedmkrát. "Jaro se mi povedlo, tak jsem pořád trošku v ten nároďák doufal. Ale i tak jsem teď překvapený," uvedl pětadvacetiletý Zelenka.

Se Spartou ukončil ligovou sezonu sobotní porážkou s Teplicemi a už měl plán, jak stráví volno. Kvůli dnešní pozvánce jej ale musí změnit.

"Dneska jsem zrovna musel něco zařídit s autem a ve středu měl nějakou akci s dětmi, tak to musím přeložit. Ale kvůli reprezentaci tohle udělám rád," prohlásil Zelenka. V Brücknerově výběru by si rád spravil chuť po nevydařeném konci ligové sezony, kdy Sparta prohrála tři utkání za sebou. "Konec nám moc nevyšel, tak snad v nároďáku přijdu na trochu jiné myšlenky," uvedl.

Záložník s pověstí jedinečného talentu má bohaté zkušenosti z mládežnických reprezentací. V roce 2002 jako jeden z tahounů přispěl k vítězství výběru do jednadvaceti let na evropském šampionátu ve Švýcarsku. Nyní si Zelenka může připsat premiérové starty v seniorské reprezentaci.

Reklama