Hlavní obsah

Junovi se na jaře nevedlo, proto ho pozvánka zvlášť potěšila

PRAHA

Přestože si Tomáš Jun vystřílel korunu krále ligových střelců, po nepříliš vydařeném jarní části měl dvaadvacetiletý útočník Sparty trochu obavy, zda jej trenér Karel Brückner povolá do národního týmu. V nominaci na kvalifikační zápasy proti Andoře a Makedonii se nakonec objevil a doufá, že se alespoň na chvíli dostane do hry.

Foto: AC Sparta

Sparťanský útočník Tomáš Jun

Článek

"Mám radost, že jsem tady. Je to posledních čtrnáct dnů před dovolenou a dám do toho všechno. I když budu na hřišti třeba jen pár minut, tak se budu maximálně snažit dát gól či na něj přihrát," řekl dnes novinářům Jun, který si je vědom, že jej čeká spíše role náhradníka.

Nejmladší člen Brücknerova kádru si považuje toho, že v tabulce ligových střelců nenašel přemožitele. "Toho si cením hodně, i když si myslím, že jsem mohl dát víc než těch čtrnáct branek. Důležité pro mě však je, že jsem překonal svou bilanci z předcházejícího roku a navíc přidal i asistence," uvedl Jun.

Raději vzpomíná na podzimní část soutěže. "Na jaře jsem se necítil tak dobře fyzicky a nepomohly mi ani výkony Sparty. Nehráli jsme dobře a já se nedostával do tolika šancí," řekl.

V reprezentaci dal Jun jednu branku

Za reprezentaci nastoupil ve čtyřech zápasech a dal jednu branku, pozvánku stále bere jako velkou poctu. "Baroš s Kollerem jsou výborní a na jejich úrovni ještě nejsem. Většinou spíše s Lokvencem střídáme, ale hraje se nám spolu dobře," prohlásil Jun, kterému se líbí i atmosféra v mužstvu. "Všichni kluci mě vzali, baví se se mnou. Trochu jsem se bál, ale jsou velmi přátelští."

Pohoda mu naopak chyběla ve Spartě. "Lidi nefandili a to bylo určitě nepříjemné. Na našich výkonech se to podepsalo. Za hlavu se to hodit nedá, a i proto jsem rád v nároďáku," řekl Jun.

I když se Spartou má možnost zahrát si Ligu mistrů, zahraničnímu angažmá by se nebránil. "Po dovolené se uvidí co dál, ale strašně rád bych někam přestoupil. Vedení Sparty však za mě chce prý čtyři miliony eur a to je asi přehnaná částka. Když ji nesníží, tak zřejmě na Letné zůstanu. Manažer Nehoda mi říkal, že reálných je tak dva a půl až tři miliony," uvedl Jun.

Svými výkony v LM se před zahraničními zájemci zviditelnil

Míní, že svými výkony v Lize mistrů se před zahraničními zájemci dost zviditelnil. "Ze Sparty ale neutíkám, mám dobrou smlouvu a jsem spokojen. Kdyby však přišla dobrá nabídka, tak bych šel rád. Chtěl bych ale před začátkem sezony a ne až v zimě. To není dobré vzhledem k pohárů měnit dres," řekl Jun.

Na klidu mu nepřidává ani zájem letenského trenéra Jaroslava Hřebíka o Lukáše Hartiga, který v Petrohradu příliš nehraje. "Když byl ve Spartě před třemi roky, tak jej trenér měl rád, protože on miluje typy hráčů, kteří vletí do všeho, i když nejsou třeba tolik fotbaloví," prohlásil Jun, který v té době přišel o místo v sestavě a vysedával na lavičce.

Reklama