Hlavní obsah

Připoutejte se, prosím! Letadlo s fotbalisty zrušilo start, přistání ve Finsku bylo jako na horské dráze

Helsinky

Speciál s českými reprezentanty roluje po ranveji pražského letiště, kapitán oznamuje, že za pár vteřin startuje. Všem přeje příjemný vzlet. Vzápětí najíždí na rozjezdovou dráhu. Jenže než zapne plnou forzáž, odbočí ze startovací ranveje, za okamžik parkuje poblíž odletové haly.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ilustrační foto.

Článek

Malá nepříjemnost stála na začátku cesty fotbalistů národního týmu k přípravě do Finska. Hráči, svazový management i další osazenstvo letounu na sebe chvíli udiveně hleděli. „To byla rychlost, pár vteřin a jsme v Helsinkách," snažil se zlehčit situaci jeden z pasažérů.

Co bylo příčinou neobvyklého incidentu? Problém s vyvážením zavazadlového prostoru. „Bohužel se objevila malá technická závada, co se týče vyvážení. Nejde o nic vážného, ale nemáme s sebou mechanika a ve Finsku by to mohl být problém," vysvětloval kapitán. Vyvažování trvalo krátce přes půl hodiny, druhý start už proběhl bez problémů.

Zhruba dvouhodinový let probíhal klidně. Boeing se jen lehce pohupoval nad Baltem. Když už byl nad finskou pevninou a na pár kilometrů se přiblížil letišti v Helsinkách, při levotočivém manévru se propadl. Solidní turbulence...

„Dřív jsem se létat nebál, ale od doby, co mám rodinu, mě takové věci znepokojují. O to víc, když je problém ještě před startem," řekl po přistání obránce David Limberský.

Zpoždění oproti původnímu plánu bylo maximálně půlhodinové, nezpůsobilo žádnou komplikaci. Národní tým v úterý od 18 hodin českého času (ve Finsku je o hodinu víc) absolvuje na olympijském stadiónu předzápasový trénink, středeční zápas začne na stejném místě ve stejný čas.

Jak dopadne středeční duel české fotbalové reprezentace proti Finsku?
Výhrou České republiky
62,8 %
Remízou
17,7 %
Výhrou Finska
19,5 %
Celkem hlasovalo 4821 čtenářů.

Reklama