Hlavní obsah

Pudil je zpátky v reprezentaci. Za Bílka bych se tu ale asi neobjevil, tvrdí

Helsinky

Před EURO 2012 dostal Černého Petra, trenér Michal Bílek jej těsně před šampionátem vyřadil z nominace. Daniel Pudil to nesl těžce, mezi ním a koučem to zaskřípalo, v budoucnu už jej nikdy nepovolal. Změna přišla s nástupem trenéra Pavla Vrby, který obránce Watfordu pozval v březnu k přípravě proti Norsku i nyní k duelu ve Finsku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Daniel Pudil během tréninku české fotbalové reprezentace

Článek

„Ano, prožívám comeback. Když mi přišla pozvánka od pana Vrby, byl jsem šťastný," uvedl Pudil. „Pokud by však byl u týmu trenér Bílek, tak já tu asi nejsem," dodal vzápětí. Před dvěma lety prožil obrovské zklamání. Přestože byl u většiny zápasů v kvalifikaci, do výběru, který odcestoval na turnaj do Polska chyběl. Fotbalovým zákulisím se neslo, že bezprostředně po Bílkově verdiktu sdělil kouči od plic, co si o jeho rozhodnutí myslí. Zda to byla pravda, či nikoli, nikdo nikdy stoprocentně nepotvrdil, jisté ale je, že další pozvánka mu nepřišla.

„Nevím, z jakého důvodu mě kouč Bílek nepovolával. Nikdy mi to neřekl. Oboustranné to nebylo, kdyby mě pozval, rád bych přijel," podotkl Pudil, který by se rád v mužstvu udržel pro nadcházející kvalifikaci. „Udělám pro to maximum. Je mi vlastně podstatě jedno, jestli budu v základu, nebo ne. Chci týmu pomoct, jakkoli bude potřeba," tvrdí.

Šanci má solidní, neboť má za sebou, z osobního hlediska, úspěšnou sezónu. Byl totiž vyhlášen třetím nejlepším hráčem Watfordu za uplynulý ročník druhé anglické ligy. „Jsem spokojený, dařilo se mi. Na druhou stranu jsme nenaplnili klubové cíle, neboť jsme chtěli hrát o postup do Premier League," sdělil Pudil. Watford obsadil v Championship 13. příčku.

Vzhledem k absencím Petra Čecha a Tomáše Rosického patří ve výběru, který čeká dnes večer v Helsinkách přípravný duel s Finskem (od 18 hodin, přímý přenos Sport 1), k nejzkušenějším. „Zkušenějších je nás tu ale víc, třeba David Limberský nebo Michal Kadlec," upozornil Pudil, který si uvědomuje, že bez Rosického má současný tým jinou tvář. „Ale věřím, že to zvládneme i bez něj. Zásadní je, aby byl Tomáš fit na kvalifikaci," uzavřel Pudil.

Reklama